Az új szegedi sportcsarnokban Marian Cozmáról nevezik el a vendégszurkolók szektorát

2021. június 10. – 14:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A szegedi kézilabdaklub honlapján adta hírül, hogy a korábbi klasszisokról nevezik el az épülő új, nyolcezres sportcsarnokban a szektorokat.

Az új aréna egy három épületből álló, nagy komplexum lesz, ami az első csapat és a Pick Akadémia otthona is egyben. A 8300 fős csarnokot, ahol jövő télen Eb-meccseket is rendeznek, az alapítóról és legendás elnökről, Bérczi Mihályról nevezik el. Az akadémiai csarnok – ez 1500 néző befogadására lesz alkalmas – pedig Ludányi Márton nevét viseli majd, aki szintén a klub alapítója, utánpótlásedzője.

A klub megemlékezik játékosokról, klubhoz kötődő emberekről. A tervek szerint a vb-ezüstérmes Szabó „Sonka” László, a '88-ban olimpiai negyedik helyezett Tóth Géza, az 1998-ban szintén olimpiai negyedik Lele Ambrus vagy Bartalos Zoltán, a kapus Fekete Róbert, a 2012-ben olimpiai negyedik Zubai Szabolcs és még sok más legenda neve is ott lesz az új Arénában. Az egyik szektor a most távozó svéd szélső, Jonas Källman nevét viseli majd.

A klub 2019-ben Ilyés Ferenc segítségével felvette a kapcsolatot a meggyilkolt Marian Cozma családjával. Az édesapát, Petre Cozmát arról tájékoztatták, hogy szeretnék a vendégszektort gyermekéről, Marian Cozmáról elnevezni. A Cozma család megható levélben köszönte meg, hogy nem felejtették el a gyermeküket, így a vendégszurkolók mindig a Marian Cozma-szektorban szurkolhatnak majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!