32 százalék esély van arra, hogy a válogatott továbbjut csoportjából a futball-Eb-n

2021. június 10. – 08:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy már megszokhattuk, a nagy tornák előtt a statisztikákkal foglalkozó nagy cégek kihozzák a különféle számítások alapján készült rangsorokat, amik aztán általában nem jönnek be. A Gracenote most azt állapította meg, hogy a világranglistát vezető Belgiumnak és a mindig győzelmi esélyekkel induló Angliának van a legnagyobb sansza a végső sikerre, egyaránt 14 százalékkal.

Mivel a belgák és az angolok emelkednek ki, a cég angol–belga döntőt vizionál július 11-re. A legutóbbi vb-n ez volt a bronzmeccs, és a belgák vették sikerrel. Belgium egyébként már játszott Eb-döntőt, 1980-ban a németekkel szemben maradtak alul. Az angolok még nem voltak Eb-fináléban, de azok a korosztályok, amelyek kimagaslóan szerepeltek az elmúlt években az utánpótlástornákon, mostanra felnőttek.

A világbajnoki címvédő franciák következnek a rangsorban, majd a spanyolok, olaszok. A címvédő portugálokat a hatodik helyre taksálják, a dánok pedig megelőzik azokat a németek, akik szintén a mieink csoportjában vannak. A magyar válogatottnak semmi esélyt nem adnak, ebben sorstársunk Szlovákia, Finnország és Észak-Macedónia. Még Skócia is kapott egy százalékot.

Bennünket jobban foglalkoztató kérdés, hogy mekkora esély mutatkozik a csoportból való továbbjutásra. Ezen a listán alulról a másodikok vagyunk, csak a finneket gondolják a Gracenote-nál nálunk esélytelenebbnek. Ugyanakkor a 32 százalékos esély nem is olyan kevés. Az viszont tény, így látatlanban az Eb egyik legnagyobb meglepetése lenne, ha ebből a csoportból továbbjutnánk, mert az egyben azt is jelentené, hogy egy olyan válogatottnak ér véget a csoportmeccsekkel a torna, amelyiket a végső győzelemre is esélyesnek gondolnak.

Láttunk már arra példát, hogy a németek a csoportban ragadnak, elég csak az előző vb-re gondolni. A franciák sem tudtak továbbjutni 2010-ben, a portugálok 2002-ben pottyantak ki három meccs után.

A mieink programja:

  • Június 15.: Magyarország–Portugália – Puskás Aréna, 18.00
  • Június 19.: Magyarország–Franciaország – Puskás Aréna, 15.00
  • Június 23.: Magyarország–Németország – München, 21.00
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!