A Forma–1-re látogató külföldieknek is elég lesz egy 72 órán belül elvégzett PCR-teszt a belépéshez

2021. június 10. – 17:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Eb-látogató külföldiekhez hasonlóan a Forma–1-re érkező külföldieknek is csak egy negatív teszt, illetve a jegyük felmutatása kell a futam látogatásához, a rendezvények, éttermek látogatásához, derül ki a Magyar Közlönyből.

A kormányrendelet módosítása a FIA ETRC Kamion Európa-bajnokság, a Formula–1 Magyar Nagydíj 2021 és a FIA WTCR Túraautó-világkupa futamaira vonatkozik. Eszerint külföldi (magyar állampolgársággal nem rendelkező) néző a futamra akkor is beléphet, ha a belépés előtt 72 órán belül elvégzett – magyar vagy angol nyelven kiállított – negatív PCR-teszttel „igazolja, hogy a vizsgálat időpontjában a szervezetében koronavírus nem volt kimutatható”.

A rendelet szerint meg kell tagadni annak a belépését a versenyre, aki nem tudja igazolni – magyar állampolgárok esetén –, hogy védett vagy kiskorú, külföldieknél pedig az nem léphet majd be, akinek nincs negatív PCR-tesztje.

Szálláshelyek, egyéb rendezvények, vendéglátóhelyek esetében az Eb-vendégekhez hasonlóan a futamra érkezőknek is jegyük lesz a „védettségi igazolványuk”.

A kamion-Európa-bajnokságot június 12–13. között tartják, a világbajnokság tizenegyedik futamát, a magyar nagydíjat 2021. augusztus 1-jén tartják a Hungaroringen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!