Öt érmet zsebeltek be a magyar kajak-kenusok szombaton a poznani Eb-n

2021. június 05. – 15:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar csapat tagjai öt érmet, közte három aranyat gyűjtöttek a poznani kajak-kenu Európa-bajnokság szombati döntőiben – írja az MTI.

A dobogós helyezések közül négy olimpiai számban született. A kajak egyesek 1000 méteres számaiban dupláztak a magyarok Kopasz Bálintnak és Gazsó Alida Dórának köszönhetően, és első lett a Kozák Danuta, Bodonyi Dóra 500 méteres kajakpáros is. Lucz Dóra ezüstérmet szerzett kajak egyes 200-on, Balla Virág és Takács Kincső pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel a kenu kettesek 500 méteres versenye után.

A többi finálét a vasárnapi zárónapon rendezik. A magyaroknak jelenleg összesen öt aranyuk, három ezüstjük és egy bronzuk van.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass