Idén sem rendeznek F1-es futamot Szingapúrban, gőzerővel keresik, hol tudják pótolni

2021. június 4. – 20:05

Másolás

Vágólapra másolva

A szigorú beutazási szabályok miatt törölték az F1-es Szingapúri Nagydíjat, írja a BBC. A járvány miatt már tavaly sem rendezték meg az ázsiai versenyt. Egy futamot már így is töröltek az idei versenynaptárból: Kanadában sem lesz verseny. Kanada helyett Törökország ugrott volna be, de az országban megugrott a koronavírusos esetek száma, ezért végül Ausztriában, egy második futammal pótolják a kanadai versenyt.

Most megint felmerült Törökország lehetséges beugróként, a másik opció a texasi Austin lehet, ahol az Amerikai Nagydíjat rendezik október 24-én. Az is megoldás lehet, hogy Kínában tartják meg a futamot, az ázsiai ország egyébként sem szerepel idén a sorozatban.

Még a japán, a brazil, a mexikói és az ausztrál futam sorsa is kérdéses. Brazíliában és Mexikóban még mindig nagyon súlyos a járványhelyzet, Japánban a tokiói olimpia miatt fújhatják le a versenyt, míg Ausztráliában szintén a szigorú beutazási- és karanténszabályok tehetnek keresztbe a nagydíjnak. Az F1 jogait birtokló Liberty Media eltökélt, hogy mind a 23 eredetileg betervezett versenyt megtartsák az idei világbajnokságból. Most hétvégén az Azeri Nagydíjat rendezik Bakuban, a világbajnokságot a Red Bull holland pilótája, Max Verstappen vezeti a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton előtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!