Fucsovics Márton három szettben nyert a Roland Garros első fordulójában

2021. május 30. – 17:54

Másolás

Vágólapra másolva

Kicsivel több mint három óra alatt, viszonylag könnyedén, három szettben legyőzte Fucsovics Márton a francia Gilles Simont a Roland Garros első fordulójában.

Fucsovics jelenleg a 44. a világranglistán, Simon pedig a hetvenedik helyen tanyázik, ő a karrierje lefele ágában van már 36 évesen, a csúcsidőszakában volt Top10-es játékos is.

A magyar játékos nagyszerűen kezdte a mérkőzést: ellenfelének nem sok esélyt adva, két brékkel 4:0-ra meglépett az első szettben – írja az MTI. Simon ugyan tudott szépíteni, visszaszedt a brékhátrányait, de Fucsovics így is be tudta húzni az első szettet 6:4-re.

A második szett az elsőt másolta, Fucsovics megint gyorsan dupla brékelőnyre tett szert, és hamar kialakult a 4:0-ás állás. Ezúttal Simon nem tudott visszakapaszkodni, úgyhogy a szettet ismét a magyar játékos nyerte, ezúttal 6:1-re.

Fucsovics Márton 2021. május 30-án a Roland Garroson – fotó: Anne-Christine POUJOULAT / AFP
Fucsovics Márton 2021. május 30-án a Roland Garroson – fotó: Anne-Christine POUJOULAT / AFP

A harmadik szettben Simonnak mindent bele kellett adnia, hogy a meccsben maradjon, Fucsovicsnak pedig a gyors és sima győzelem szempontjából volt fontos, hogy behúzza a szettet. A szorosabb és küzdelmesebb harmadik játszmában Fucsovics 2:1-es vezetését követően került brékelőnybe, amit azonban 4:2 után Simon elvett tőle, majd a francia úgy alakította 5:5-re az állást, hogy közben meccslabdát is hárított. A végjátékban Fucsovics újabb meccslabdát vétett, így a döntés a rövidítésre maradt, amelyben aztán 7-5-re jobbak bizonyult, így a harmadik szettet is megnyerte 7-6-ra.

Fucsovics korábban egyszer találkozott a karrierje során 14 tornagyőzelmet szerző Simonnal, még tavaly, akkor két sima szettben kikapott tőle.

A következő körben a magyar játékos a ranglistán jelenleg 27. helyen álló olasz Fabio Fogninivel játszik majd, az a meccs sokkal nehezebbnek ígérkezik, Fognini két évvel ezelőtt még Top10-es játékos volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!