Pirlo megnyerte a kupát a Juventusszal, indulhatnak a BL-ben, mégis kirúgták

2021. május 28. – 13:07

Másolás

Vágólapra másolva

A Juventus egy szezon után menesztette Andrea Pirlo vezetőedzőt, ezt a klub furcsa közleményben erősítette meg – jelentette az MTI.

A sorozatban kilenc bajnoki cím után csak a negyedik helyen végzett a Juventus, emiatt Andrea Pirlónak távoznia kellett. „Néhány hónapja Andrea Pirlo a világ futballjának ikonja megkezdte új kalandját edzőként. Ehhez elsősorban bátorságra volt szüksége” – írta a klub, hozzátéve, különösen nehéz időszakban vállalta el a feladatot, és egy folyamatosan változó periódusban kellett megvalósítania a saját elképzeléseit.

A Juventusszal játékosként négyszer bajnok Pirlo edzői tapasztalat nélkül vette át az irányítást tavaly, és ugyan az Olasz Kupát és a Szuperkupát is megnyerte, összességében mégis csalódást keltően szerepelt. A játéka a szezon nagy részében kifejezetten gyenge volt, a Bajnokok Ligájában már a 16 között kiesett a Portóval szemben.

Az olasz sajtó már csütörtökön kész tényként kezelte menesztését, illetve azt, hogy Massimiliano Allegri visszatér a torinói kispadra, amelyen 2014 és 2019 között öt szezont töltött, minden idényében bajnok volt, négyszer az Olasz Kupát is megnyerte, a Bajnokok Ligájában pedig kétszer döntőbe jutott a Juventus.