Maratoni tizenegyespárbaj döntött: a Villarreal nyerte az Európa-ligát

2021. május 27. – 00:02

frissítve

Maratoni tizenegyespárbaj döntött: a Villarreal nyerte az Európa-ligát
Juan Foyth, a Villarreal és Paul Pogba, a Manchester United játékosa a labdarúgó Európa-liga döntőjében a Gdansk Arénában Fotó: MTI/AP/Reuters pool/Aleksandra Szmigiel

Másolás

Vágólapra másolva

11 büntetőkör ment le, mire eldőlt a küzdelem. A Villarreal és a Manchester United az észak-lengyelországi Gdanskban csapott össze az Európa-liga döntőjében.

Maratoni küzdelem után, egy a hosszabbításokat is követő, tizenegy körös tizenegyespárbajjal dőlt el, hogy a Villarreal nyerte az Európa-ligát 2021-ben, miután

11-10-re legyőzte a Manchester Unitedet.

A spanyol csapat először nyerte meg az európai klubfutball második legrangosabb versenysorozatát.

A Villarreal és a Manchester United az észak-lengyelországi Gdanskban csapott össze az Európa-liga döntőjében. A Gdansk Stadionban 9500 néző lehetett jelen.

Rendes játékidőben nem jutott egymással dűlőre a két csapat: a 29. percben vezetést szerzett Villarreal, Dani Parejo beadása után, a svéd Lindelöf hibájából, Gerard Moreno bevette David de Gea kapuját.

Ez volt a spanyol csapat 100. gólja a szezonban, ám az 54. percben Paul Pogba lövése lepattant, éppen Edinson Cavani elé, aki a szinte üres kapuba lőtt. Így lett a hivatalos játékidő végéig Manchester United–Villarreal 1-1, majd az ezt követő kétszer 15 percben sem dőlt el, majd pedig újabb kínzó percek következtek, hiszen nem 5-5 tizenegyesből dőlt el, hanem tizenegy körösre duzzadt a büntetőpárbaj, amelynek a végén a két kapus egymásnak lőtt kapura, és a 22. rúgó, az MU kapusa, David de Gea hibázott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!