Három héttel a bajnoki cím megszerzése után távozik az Inter éléről Antonio Conte

2021. május 26. – 20:38

Másolás

Vágólapra másolva

A friss olasz bajnok Inter Milan szerdán este jelentette be, hogy közös megegyezéssel távozik a csapattól Antonio Conte vezetőedző. A csapat közleményében azt írta, hogy az Intert 11 év után bajnoki címre vezető olasz mester „örökre része marad a klub történetének”.

Conte 2019 óta vezette az Intert. A csapattal tavaly bejutott az Európa Liga döntőjébe, ahol végül alulmaradt a Sevillával szemben. A Serie A 2020/21-es idényének megnyerésével a Juventus 9 éves győzelmi sorozatát szakította meg.

A Guardian információi szerint Conte azután döntött a távozás mellett, hogy a klubvezetés közölte vele, hogy az egyesület anyagi helyzete miatt több kulcsjátékostól is meg terveznek válni a nyáron, hogy 80 millió eurós bevételt termelhessenek. Így pedig új igazolásokat sem tudtak garantálni a trénernek. Az edző 7 millió eurós végkielégítést kap a klubtól.

Conte után a bajnokcsapat két sztárja, a belga válogatott csatár, Romelu Lukaku, és a marokkói válogatott jobbszélső védő, Achraf Hakimi is távozhat a klubtól. Az edző helyére Simone Inzaghi érkezhet a Lazio kispadjáról, vagy Massimiliano Allegri, aki 2019-ig vezette a Juventust.

Conte az Inter előtt a Chelsea edzőjeként 2017-ben első nekifutásra megnyerte a Premier League-et, egy évvel később pedig megszerezte az FA-kupát is. A Juventusszal 2011 és 2014 között három bajnokságot és két olasz szuperkupát nyert. A 2016-os Eb-n negyeddöntőig vezette az olasz válogatottat.

Játékosként 1996-ban Bajnokok Ligája győztes lett a Juventusszal, emellett pedig öt bajnokságot és egy UEFA-kupát nyert az együttessel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!