Meghalt Max Mosley

2021. május 24. – 16:40

frissítve

Meghalt Max Mosley
Max Mosley 2012 novemberében egy londoni sajtótájékoztatón – Fotó: Will OLIVER / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

81 éves korában meghalt Max Mosley egykori brit autóversenyző, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábbi elnöke – közölte hétfő koraeste a BBC.

Max Mosley 1940. április 13-án Londonban született az 1930-as évek brit fasiszta vezetőjének, Sir Oswald Mosley-nak a fiaként. A hatvanas években a Formula 2-ben versenyzett, de nem volt túl sikeres. 1969-ben barátaival közösen megalapította a March-csapatot, amely a hetvenes évek elején komoly eredményeket ért el a Forma 1-ben, Mosley 1979-ben távozott a csapat éléről.

1993 és 2009 között a Forma–1-et is irányító Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke volt. Számtalan, az F1-et, az autóversenyzést és azon keresztül az utcai közlekedést biztonságosabbá tevő reform köszönhető neki. A halálhírét Bernie Ecclestone erősítette meg a sajtónak, aki azt mondta, olyan számára az elvesztése, mintha a testvére halt volna meg.

„Nagyon sok jót tett, nemcsak az autósport, de az autóipar érdekében is” – nyilatkozta róla Ecclestone. Szerinte Mosley nagyon sokat tett azért, hogy az autók biztonságosabbak legyenek.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!