Őrült véghajrát hozott a spanyol bajnokság, az Atlético nyerte a madridi csapatok versenyfutását

2021. május 22. – 20:15

Őrült véghajrát hozott a spanyol bajnokság, az Atlético nyerte a madridi csapatok versenyfutását
A bajnoki címet ünneplő Atlético-játékosok – Fotó: Juan Medina6Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Óriási izgalmakat hozott a spanyol bajnokság utolsó fordulója. A bajnoki címért az Atlético Madrid és a Real Madrid volt versenyben, utóbbi két ponttal volt lemaradva Diego Simeone csapatától. Az Atlético a kieső helyen álló Valladoilddal, míg a Real az ötödik helyezett Villarreallal játszott.

Egyszerű volt a képlet: ha nyer az Atlético, biztosan bajnok, ehhez képest a Valladolid a 18. percben megszerezte a vezetést ellenük. Ekkor úgy állt a dolog, hogy ha a másik meccsen nyer a Real, akkor övék a bajnoki cím. Azonban nem reménykedhetett sokáig a Real, ugyanis a Villareal is gólt lőtt, tehát mindkét bajnokesélyes vesztésre állt.

Az 57. percben egyenlített az Atlético, egyre távolabb került a Real a végső győzelemtől. Főleg, hogy hiába egyenlítettek a Villarreal ellen, a videóbíró les miatt érvénytelenítette a gólt. Aztán a 67. percben a Barcelonától igazolt Luis Suárez 21. bajnoki góljával végleg eldöntötte a bajnoki cím sorsát. Hiába egyenlített, majd pedig fordított a meccs hajrájában a Real, a győzelemmel sem tudták megelőzni az Atléticót, maradtak másodikok.

Az Atlético Madrid legutóbb 2014-ben nyert bajnokságot, akkor is Diego Simeone volt a csapat edzője, azóta négyszer voltak harmadikok és kétszer másodikok. A mostani a klub történetének 11. bajnoki címe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!