Fordított Dárdai Herthája a Schalke ellen, egy lépésre a bentmaradás

2021. május 12. – 20:00

Másolás

Vágólapra másolva

Utolsó elmaradt meccsét is bepótolta a Hertha BSC, és ugyan sok fontos emberét nélkülöznie kellett Dárdai Pál edzőnek, a már kiesett Schalke otthonában tartalékosan is nyertek 2-1-re.

Harit góljával a hatodik percben vezetett a hazai csapat, de egy jól középre ívelt szabadrúgásra Boyata nagyszerű ütemben érkezett, és hat méterről egy erős fejessel egyenlített. A második félidőben a csereként beküldött 20 éves Jessic Ngankam üresen kapta Radonjic passzát, és 12 méterről a rövid sarokba lőtt.

A 88. percben Lukebakiót egy brutális belépő után kiállította a játékvezető, a Hertha nagy szerencsével kihúzta a hátralévő perceket, mert a Schalke egy szabadrúgás után két kapufát is lőtt a 93. percben, de egyszer sem pattant befelé a labda, Schwolow kapus csak nézte mindkét kísérletet. Mintha ez a támadás lett volna a Schalke szezonjának szimbóluma.

32 forduló után a Hertha 34 ponttal a 13. helyen áll, öt pont az előnye a már kieső, 17. helyen helyen álló Kölnnel szemben, amelyikkel a következő fordulóban találkozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!