Ritka nagy égés lett Agüero panenkás tizenegyeséből

2021. május 9. – 09:46

frissítve

Ritka nagy égés lett Agüero panenkás tizenegyeséből
Mendy kapus úgy kapta le a labdát, mint a legyet, Guardiola is dühöngött utána – Fotó: Shaune Botterill/Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Az angol bajnokságot fölényesen vezető Manchester City lezárhatta volna az idei szezont a Chelsea elleni meccsen szombat este. A két csapat a hét közben bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, talán ez indokolta, hogy Pep Guardiola nem a BL-ben megszokott hadrendben (3-4-3) küldte pályára a csapatát, hanem két klasszikus csatárral, Gabriel Jesusszal és Sergio Agüeróval. A brazil többször bekerült a bajnokságban a kezdőcsapatba, az argentin Agüero viszont 2021-ben csak az ötödik alkalommal volt a kezdő tagja. Sérülések is hátráltatták, és mivel lejár a szerződése, érezhetően nem számolnak már vele. (A Barcelona is a kérői között van, Messivel jó viszonyban van a csatár.)

Az elején úgy látszott, a City simán hozza ezt a meccset, mert Sterling vezető gólja után tizenegyest is kaptak még az első félidő legvégén. A labda mögé Agüero állt, és egy életerős lövés helyett panenkát vállalt be, és még napokig ezen fognak kuncogni, akik visszanézik. Ezt a lövést el lehet rontani, de hogy a kapus egy kézzel húzza le, olyat azért nem gyakran látni. Most pedig ez történt, a szenegáli Edouard Mendy nem vetődött el, hanem felállt, és bal kézzel egyszerűen lekapta a labdát.

A City így 1-0-val ment pihenőre, a második félidőben a Chelsea Ziyech góljával egyenlített a 63. percben, a 92. percben pedig Marcos Alonso találatával a győzelmet is elérte, ezzel fellépett a harmadik helyre, vagyis egyre biztosabb a jövő évi tagsága a Bajnokok Ligájában. Agüerót az egyenlítő gól nem sokkal lecserélte Guardiola. (Agüero az eset után elnézést kért a csapatától és a szurkolóktól is, elismerte, hogy rossz döntést választott.)

Az angol bajnokság élmezőnye:

  • Manchester City 35meccs/80 pont
  • Manchester United 33 meccs/67
  • Chelsea 35 meccs/64
  • Leicester 35/63

A MU az Aston Villához látogat vasárnap délután, a City a jövő pénteken a Newcastle-lal szemben kap újabb esélyt a bajnoki címre. A City és a Chelsea május 29-én Isztambulban döntheti el, melyikük a Bajnokok Ligájának legjobb csapata.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!