Az olimpia bojkottjával fenyegetett egy ausztrál kosárlabdázó, amiért nem volt színes bőrű sportoló az ausztrál olimpikonok csoportképén

2021. május 8. – 10:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A WNBA kosárlabdázója, a 2012-es olimpia bronzérmese, Liz Cambage az idei tokiói olimpia bojkottjával fenyegette az Ausztrál Olimpiai Bizottságot az ausztrál olimpikonokról készült csoportkép miatt, írja az USA Today.

Liz Cambage a WNBL döntője után 2020-ban – Fotó: Ian Hitchcock/Getty Images)
Liz Cambage a WNBL döntője után 2020-ban – Fotó: Ian Hitchcock/Getty Images)

Cambage azt kifogásolta, hogy a Jockey nevű sportruházati cég, mely egyik szponzora az ausztrál csapatnak, olyan képet rakott fel Instagramra, amelyiken csak fehér bőrű olimpikonok vannak. Cambage saját oldalára azt írta, „már többször is szót emelt” hasonló esetek miatt, de „hogyan képviseljen egy országot, amely még mindig nem képviseli őt?”.

Az ausztrál olimpiai bizottság nyilatkozatában elismerte Cambage észrevételeit, bocsánatot kértek és kijelentették, hogy a fotózásnak „jobban kellett volna tükröznie az Ausztráliát az olimpiai játékokon képviselő sportolók sokszínűségét”. Azt is ígérték, lesznek további fotózások, amik reprezentálják majd a ausztrál olimpikonok sokszínűségét.

Tom Maher, az ausztrál női kosárlabda-válogatott edzője szerint Cambage „a semmiből csinált ügyet”, a fotózás ugyanis nem rossz szándékokkal készült, csak, ahogy Maher fogalmazott „képviselt-e ennyi erővel homoszexuális sportolót? És kínai ausztrál sportolót? Úgy értem, hol ér véget ez a kör?”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!