Janics Natasa visszatér, célba veszi az olimpiát

2021. május 4. – 10:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy visszatérések szemtanúi lehetünk szerda reggel 9.30-kor, mert a háromszoros olimpiai bajnok Janics Natasa és a kétszeres olimpiai bajnok Fazekas Zur Krisztina is rajthoz áll a szegedi olimpiai válogató versenyen ötszáz egyéniben. A 38 éves, sérülésekkel bajlódó Janics úgy tűnt, befejezi a pályafutását, de eközben Plovdivban edzett a férjével, Andrian Dusevvel. A 40 éves, részben Los Angelesben élő Fazekas újra édesanya lett, de nem engedte el az olimpiai részvételt, neki a tavalyi halasztás előnyére is válhat. Rögtön az első futamban ott lesznek, előbbi a hetes, utóbbi a hármas pályán. Janics 2004-ben és 2008-ban lett olimpiai bajnok, 2012-ben ezüst- és bronzérmet szerzett, 2016-ban Rióban nem jutott be a döntőbe.

Az ötszörös olimpiai bajnok, az év elején a Ferencvárosba igazoló Kozák Danutát szintén ebbe a futamba sorolták be, ahogy Kárász Annát is, akinek nem sikerült jól a 2019-es év, és most javításra törekszik. Rajtuk kívül ott lesz még a további futamokban Csipes Tamara és Medveczky Erika, vagyis mindenki, aki csak számít. Kétszázon is nagy csatára lehet számítani az idősebb és a fiatal versenyzők között.

Az olimpiai csapat majd csak június elején alakul ki, öldöklő harc várható a négyesben való részvétel kivívásáért. Az előző két olimpián a női négyes győzött.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!