Hollandiából jöhet Dárdai Pál utóda a Herthához

2021. április 21. – 11:30

frissítve

Hollandiából jöhet Dárdai Pál utóda a Herthához
Roger Schmidt jelenleg a PSV edzője, korábban a Salzburgnál és a Leverkusennél dolgozott – Fotó: Sakis Savvides/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Sport Bild információi szerint Roger Schmidt követheti Dárdai Pált a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján, jelentette az MTI.

A lap úgy tudja, hogy Fredi Bobic, a berlini klub a következő szezonra már kinevezett sportigazgató hamarosan felveszi a kapcsolatot az 54 éves német szakemberrel, aki jelenleg a PSV Eindhovent irányítja. Utóbbi csapat a második helyen áll a holland bajnokságban a toronymagasan listavezető Ajax Amsterdam mögött. Schmidt szerződése 2022 júniusáig érvényes.

Dárdai ugyancsak jövő nyárig kötelezte el magát, az újság szerint azonban felbonthatják a szerződését, ha az idény végéig nem szerez a csapattal legalább 24 pontot. A magyar válogatott 45 éves volt szövetségi kapitánya január végén vette át újra az első csapat irányítását, és azóta mindössze 9 pontot sikerült gyűjteniük. A hat hátralévő bajnokiból ötöt meg kellene nyernie, hogy eleget tegyen szerződése záradékának, ami nem valószínű.

A Hertha – amely koronavírusos megbetegedések miatt jelenleg karanténban van – még hat mérkőzést játszik a mostani szezonban, ezt három hét alatt kell megtennie. A Hertha most a 16., osztályozós helyen áll a tabellán.

  • A hátralévő ellenfelek: Mainz (i), Freiburg (o), Schalke (i), Bielefeld (o), Köln (o), Hoffenheim (i)

Schmidt a Salzburgnál lett ismert edző, az osztrák csapattal bajnok lett, ő is a letámadásra alapuló futballfilozófiát képviseli, ahogy a RedBull csoport edzőinek többsége. Schmidt Ausztriából 2014-ben került a Leverkusenhez, ahol 128 meccsből 62-t nyert meg, egy Dortmund elleni súlyos vereség (2-6) miatt menesztették 2017 márciusban. Németországból Kínába ment, onnan került a PSV-hez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!