Messi kupát nyert, az elnök mindent megtesz a maradásáért

2021. április 18. – 12:25

frissítve

Messi kupát nyert, az elnök mindent megtesz a maradásáért
Lionel Messi először ünnepelt trófeát a Barcelona csapatkapitányaként – Fotó: Christina Quicler/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Spanyol Kupa vasárnap esti döntőjében a Barcelona 12 perc alatt 4 gólt rúgott, és ezzel legyőzte az Athletic Bilbaót. A harmadik és a negyedik találatot is Lionel Messi szerezte, ő állította be a 4-0-s végeredményt.

A klub 31. alkalommal nyerte meg a sorozatot, Messi hetedszer volt győztes csapat tagja, de most először volt csapatkapitány, a legutóbbi győzelemkor, 2018-ban még Andres Iniesta töltötte be ezt a pozíciót. Az argentin játékos pályafutásának 35. trófeáját érte el a Barcelonával, 2004 óta játszik a felnőtt csapatban. Különleges érzésnek nevezte a kupát csapatkapitányként felemelni. A meccsről itt egy rövid összefoglaló.

A katalánok már kiestek a Bajnokok Ligájából, a PSG 4-1-verte őket a Nou Campban, de legalább ezt a szezont a tavalyival ellentétben nem zárják üres kézzel. A bajnoki címre is van még esélyük, így fest az élmezőny nyolc fordulóval a vége előtt: 1. Atletico 67 pont, 2. Real 66, 3. Barcelona 65.

„Meggyőződésem, hogy Messi maradni akar, és mindent megteszünk azért, hogy ez így legyen. Ő is láthatta, hogy remek társaság támogatja, amely gyönyörű futballt képes játszani”

mondta a finálé után Joan Laporta, akit nem rég választottak ismét a klub elnökének.

Messi tavaly szeretett volna kilépni a szerződéséből – a Bayern elleni 8-2-es vereség nagyon megviselte –, de ezt csak 700 millió euró lelépési díj mellett tehette volna meg. A szerződése viszont a nyáron lejár, ezért a következő hetekben egyre gyakrabban jön majd elő a kérdés a helyzetéről.

„Leo éveken át bebizonyította, hogy ő a világ legjobb játékosa. Nagyon hatékony volt, de kijár a dicséret az egész csapatnak, mert rendkívüli szinten játszottunk, megérdemeltük a kupát” – mondta a finálé után Ronald Koeman, aki a nyáron érkezett vissza Barcelonába, ahol játékosként mindent megnyert. A Marca a meccs után azt írta, hogy Koeman sokkal több tiszteletet érdemel, mint amit eddig kapott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!