Berecz Zsombor aranyérmes lett a portugáliai finndingi-Európa-bajnokságon

2021. április 16. – 18:05

frissítve

Berecz Zsombor aranyérmes lett a portugáliai finndingi-Európa-bajnokságon
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar szövetség honlapja szerint az olimpiai kvótás, 2018-ban világbajnok magyar vitorlázó az élről várhatta a pénteki utolsó versenynapot, aminek első futamában (összességében a kilencedikben) ötödik helyen végzett, ezzel az eredményével pedig a tizedik futamban elért helyezésétől függetlenül megvédte Európa-bajnoki címét, írja az MTI.

Az eredmény még nem hivatalos, azzá csak a zárófutam befejezése után órákkal, az esetleges óvások megtárgyalása, a hivatalos eredménylista nyilvánosságra hozatala, illetve a díjkiosztó után válik.

Berecz jól kezdett a kontinensviadalon, ugyanis az első nap után rögtön az élre állt egy-egy negyedik és ötödik hellyel. Ezután a második napon kevésbé vitorlázott jól, kilencedik és tizedik helyével összesítésben a második pozícióba csúszott vissza, de a harmadik versenynap után (ahol hatodik és hetedik lett) visszavette a vezetést.

Csütörtökön aztán óriási lépést tett az aranyérem felé, ugyanis mindkét futamot megnyerte, pénteki ötödik helyével pedig behozhatatlan, húszpontos előnyre tett szert a Rio de Janeiróban olimpiai aranyérmes, illetve négyszeres világbajnok brit Giles Scott-tal szemben. A viadal honlapja szerint a harmadik pozíciót a svájci Nils Theuninck foglalja el.

Berecz sikerének értékét növeli, hogy nem elsőszámú hajójával és vitorlájával indult, és az Eb-t elsősorban felkészülésnek tekintette az Olimpiára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!