Történelmi magyar siker a taekwondo-Európa-bajnokságon: Salim Omar aranyérmet nyert

2021. április 08. – 19:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az 54 kilogrammos súlycsoportban szereplő Salim Omar aranyérmet nyert a szófiai taekwondo Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján, ezzel Magyarország történetének első, felnőtt kontinensbajnoki címét szerezte, írja az MTI.

Az MTK Los Angelesben élő és készülő versenyzője valamennyi riválisát magabiztosan verte, a döntőben is nagy fölénnyel nyert görög vetélytársával szemben.

Patakfalvy Miklós, a Magyar Taekwondo Szövetség elnöke a helyszínről az MTI-nek elmondta, hogy a négy nap múlva 18 éves fiatalember öt mérkőzéséből négyet is idő előtt fejezett be, így megérdemelten lett aranyérmes.

„Történelmi siker, fantasztikus kezdés”

– mondta az elnök a két éve junior Eb-ezüstérmes Salim Omar nyitónapi teljesítményéről. Szófiában egyedül az elődöntőben vele szembe került orosz Vjacseszlav Bovkun úszta meg szorosabb vereséggel (11-7), a fináléban viszont – ahogyan azt tette korábban örmény, moldovai és szerb ellenfelével – a görög Diony Rapszomanikiszt is tetemes különbséggel (31-9) intézte el.

Salim Omar – Forrás: Wtftaekwondo.hu
Salim Omar – Forrás: Wtftaekwondo.hu

Érdekesség, hogy Omar édesapja, Salim Gergely 1992-ben, a barcelonai olimpián aranyérmes lett, amikor a taekwondo, mint bemutató sportág szerepelt az ötkarikás játékokon, nagybátyja, Salim József pedig 2000-ben ötödik lett magyar színekben.

A koreai eredetű, az olimpia műsorán is szereplő küzdősport idei Európa-bajnokságán a kontinens legjobbjai, köztük hét magyar taekwondós a koronavírus-járvány miatt a külvilágtól hermetikusan elzárva küzdenek az érmekért és világranglista-pontokért.

Kövess minket Facebookon is!