Milák Kristóf három másodperccel jár japán kihívói előtt

2021. április 8. – 15:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A napokban rendezik az országos úszóbajnokságot Japánban, és az eddigi eredmények még inkább kiemelik, milyen remek teljesítményt nyújtott Milák Kristóf a magyar bajnokságon a Duna Arénában március végén. A 200 pillangón ugyanis 1:51,4-gyel nyert, míg az előzetesen nagy riválisának tartott, a legutóbbi világbajnokságon második helyezett Szeto Daija 1:55,2-vel csapott a célba. Ezzel nem is ő lett a bajnok, hanem Honda Tomoru, aki 1:54,88-at úszott.

Milák tehát másodpercekkel van japán kihívói előtt, ami jó előjel, Szeto tavaly ilyenkor egy kicsivel jobban úszott.

Milák száz gyorson elért, kereken 48 másodperces ideje világviszonylatban sem rossz, arra adalék, hogy a japán bajnok 23 századdal volt gyengébb nála. Igaz, ezen a távon a japánok nem tartoznak a közvetlen élmezőnyhöz.

A nőknél 200 pillangón Haszegava 2:07,24-gyel fejezte be a döntőt, ami hajszálra megegyezik azzal, amit a világbajnoki Kapás Boglárka úszott a bajnoki döntőben, de elmarad attól, amennyivel a magyar versenyző az előfutamban teljesített (2:06,85).

Hosszú Katinka nagy ellenfele, Ohasi 400 vegyesen 4:35,14-gyel csapott a célba, 7 másodperccel volt gyorsabb a magyarnál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!