Willi Orbán apja Oroszlányban él, mesélt néhány sztorit a hússzoros válogatott futballistáról

2021. március 30. – 06:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Blikk meglátogatta a hússzoros magyar válogatott futballista, Willi Orbán édesapját, aki Oroszlányban él, és szívesen mesélt a kis „Vili” gyermekkoráról.

Orbán Vilmos 2000-ben költözött haza Kaiserslauternből, miután elvált lengyel származású feleségétől. Ezután Willi minden nyarat nála töltött Oroszlányban. Rengeteget fociztak, de sokszor horgászni is elmentek. „Mostanában mondogatja nekem, hogy hiányoznak a régi közös programok, és ha lesz ideje, vesz majd itt egy stéget, aztán újra mehetünk horgászni” – mesélte az apa.

Willi Orbán küzd San Marino kapusával, Elia Benedettinivel a magyar válogatott vasárnapi vb-selejtezőjén – Fotó: MTI/AP/Marco Vasini
Willi Orbán küzd San Marino kapusával, Elia Benedettinivel a magyar válogatott vasárnapi vb-selejtezőjén – Fotó: MTI/AP/Marco Vasini

Willi Orbán már gyerekként is rendkívül céltudatos volt, profi futballistának készült. „Már nyolcévesen mondta, hogy nem kér szénsavas üdítőket, mert az kiöli a kalciumot a csontjaiból. A palacsinta viszont nagy kedvence volt, de főleg a halételeket szerette.”

Orbán Vilmos németül beszélget a fiával, „néha mondja nekem magyarul, hogy »jól van«️, »szia«️, de mivel okos fiú, hamarosan szerintem a folyamatos beszéddel sem lesz gondja” – tette hozzá.

Az MLSZ honlapján olvasható adatok szerint az RB Leipzig 28 éves védője 186 centiméter magas, 83 kilós és jobblábas. Születési okmányaiban a Vilmos és a Tamás keresztnevek szerepelnek. 1997 és 2011 között az 1. FC Kaiserlautern korosztályos csapatainak játékosa volt, majd a következő négy évben szerepelt az első csapatban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!