Teljesen szabályos, meccset eldöntő gólt vettek el Ronaldótól a szerbiai vébéselejtezőn

2021. március 28. – 11:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

2-2-re végződött a Szerbia-Portugália világbajnoki selejtező Szerbiában. Az Európa-bajnoki címvédő portugálok két góllal vezettek félidőben, azonban a szerbek egyenlítettek.

A hosszabbítás harmadik percében egy felívelt labdát Cristiano Ronaldo kapásból elgurított a kifutó kapus mellett, a labda azonban hiába gurult át teljes terjedelmében a gólvonalon, a bíró, a holland Danny Makkiele máshogy látta. Videóbíró pedig nem volt, így nem volt lehetőség a döntés megváltoztatására.

Ahhoz képest, hogy egy vébéselejtező valószínűleg győztes gólját vették el, Ronaldo kiborulása egész visszafogott volt, bár reklamálásért kapott egy sárgát, a lefújás után pedig a csapatkapitányi karszalagját a földhöz csapva ment be az öltözőbe.

Közösségi oldalán később ezt írta az MTI szerint:

„Egy egész nemzetet bántottak meg ma este. A legnagyobb megtiszteltetés számomra, hogy Portugália csapatkapitánya lehetek, és ez mindig így marad, néha azonban nehéz idők járnak. Most fel kell emelnünk a fejünket, és szembenézni a következő kihívással”.

Két forduló után az A csoportban az éllovas Szerbiának és Portugáliának is négy pontja van. A portugálok harmadik gólját itt lehet megnézni:

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass