Már ezért a gólpasszért megérte, hogy Ibrahimović visszatért a válogatottba

2021. március 26. – 09:23

frissítve

Már ezért a gólpasszért megérte, hogy Ibrahimović visszatért a válogatottba
Svédország győztes gólját a futballisten készítette elő – Fotó: Janerik Henriksson/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A 39 éves Zlatan Ibrahimović ötéves éves kihagyás után jutott ismét szóhoz a svéd futballválogatottban. Amikor a meghívót megkapta, azt írta: „Az Isten visszatér.” Amikor a meccs előtti sajtótájékoztatón a családjáról kérdezték, elérzékenyült, mert ott kellett hagynia őket a selejtezők miatt.

Ha már a csatár ott volt a pályán, adott egy olyan gólpasszt a 30. percben, amit elég sokat ismételtek csütörtök este. Svédország Grúziával játszott, és 1-0-ra nyert.

Ibra egy jobbról érkező labdát mellel vett át, majd egy egészen laza mozdulattal középre küldte, ahol Claesson az átvétel után a védőket megelőzve a kapuba rúgta azt. A Milan csatára 84 percet töltött a pályán, helyére akkor állt be Quasion, aki Szalai Ádám csapattársa a Mainzban. A grúzoknál a Fradi védője, Dvali állt a védelem tengelyében.

A svédek vezetik csoportjukat, mert a spanyolok nem tudták legyőzni a görögöket (1-1), Koszovó pedig még nem lépett pályára. Vasárnap Svédország épp Pristinában játszik legközelebb.

A svédek az idén nyárra halasztott Európa-bajnokságon is számíthatnak a csatárra, a csoportjukban a spanyolokkal, a szlovákokkal és a lengyelekkel mérik össze erejüket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!