7,8 milliárdért kap sportcsarnokot a megyei ligában játszó Bicske kézicsapata

2021. március 26. – 14:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

7,8 milliárd forintba kerülő, ezer fős sportcsarnokot kap a 12 ezer lakosú Bicske – számolt be a projektről a G7. A beruházás azért különösen érdekes, mert a város kézilabda csapata a megyei első osztályban szerepel, ők vehetik majd birtokba a 2023-ban elkészülő létesítményt. Ha nem sportrendezvény van szó, akkor 2500-an is beférnek majd.

A lap azt is kiderítette, hogy Bicskén van egy üresen és elhagyatottan álló sportcsarnok, alig 100 méterre a beruházás tervezett helyszínétől. Megkérdezték a térség országgyűlési képviselőjét, a beruházás legfőbb pártolóját, Tessely Zoltánt, miért nem a régit újítják fel, de nem kaptak választ tőle. Tessely korábban polgármester volt, és a felcsúti stadionban is gyakran megjelenik.

A Bicskei TC (a klubnak Tessely az elnöke) a jelenlegi edzéseit Száron és Alcsúton tartja, és a klub honlapján közölték, hogy folyamatosan várják új felnőtt és utánpótlás játékosok jelentkezését az edzések helyszínén és időpontjában.

A klub két felnőtt csapata idén 9 mérkőzést játszott le a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) nyilvántartása szerint. A nők a 10 csapatos Fejér megyei első osztály nyolcadik helyén állnak: négyszer nyertek, ötször kikaptak. A közeli Móron például februárban 34-19-es vereséget szenvedtek. (A korosztályos csapatokkal együtt Bicske 44 meccset játszott.)

A G7 szerint Móron évi 140 millió forintos költség a csarnok fenntartása, és csupán 45 millió jön be a bevételekből, így közel 100 millió forint az éves önkormányzati támogatás. Bicske éves költségvetése egyébként 3,5 milliárd forint, a csarnok fenntartása a városvezetés feladata lesz.

Tatabányán 18,6 milliárdért építenek 6 ezres csarnokot, a megyeszékhely csapata az első osztályban játszik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!