Milák Kristóf szédületes formában, megközelítette a világcsúcsát

2021. március 24. – 10:32

frissítve

Milák Kristóf szédületes formában, megközelítette a világcsúcsát
Milák méterekkel a magyar mezőny és a világ előtt – Fotó: Derencsényi Tamás/MÚSZ

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda délelőtt a Duna Arénában rendezték az országos úszóbajnokság első döntőit. A világbajnok Milák Kristóf már kedd délután jelezte, hatalmas formában érkezett, most pedig olyan eredménnyel rukkolt elő, amivel ismét gyorsabban úszott, mint Michael Phelps valaha 200 pillangón.

1:51,4-gyel csapott a célba, a 2019-ben felállított világcsúcsa 1:50,73, vagyis hét tizeddel sem maradt el legjobb idejétől. 150-nél, vagyis az utolsó fordulónál saját világrekordján belül járt. A zseniális amerikai úszó, Michael Phelps legjobb ideje 1:51,51 volt, még 2009-ben úszta. Ilyen időt délelőtt elérni, ráadásul a tokiói olimpia előtt 4 hónappal, igazán tekintélyt parancsoló.

„Csípett a vége, az már nehezen ment, de reggel már éreztem magamban a tüzet, végiggondoltam, mit szeretnék csinálni. Beigazolódott, jó dolog, amit eddig elvégeztem a felkészülés alatt. Úgy látszik, hogy jól bírom a tempót”

– nyilatkozott az M4 kamerája előtt. Edzője, Selmeci Attila azt mondta, látszik rajta, hogy a végét még nem bírja annyira, de az olimpiáig még sok idő van. Milák koronavírusos volt tavaly szeptemberben, 10 hét kellett neki, hogy ismét terhelhető lehessen. A második helyen a legutóbbi olimpián bronzérmes Kenderesi Tamás végzett.

A nőknél ugyanezen a távon Kapás Boglárka nyert Hosszú Katinka előtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!