Kovács Kokó István lett a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség főtitkára

2021. március 23. – 13:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az olimpiai, valamint amatőr és profi világbajnok Kovács Istvánt nevezték ki a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) főtitkárának, írja az MTI. Az AIBA keddi közleménye szerint erről a szervezet igazgatótanácsa döntött hétfői videókonferenciáján. Kovács István már a héten elkezdi a főtitkári munkát.

„Az ökölvívás az élete, az AIBA pedig a családot jelenti a számára. Bízom abban, hogy főtitkárként egy alapvetően új hatékonysági és átláthatósági szintre emeli a szervezetet” – idézte a közlemény Umar Kremlev AIBA-elnököt.

„Nagy megtiszteltetés, egyben óriási felelősség főtitkárként dolgozni Umar Kremlev elnök mellett. Az AIBA olyan időszakon megy keresztül, amelynek során reformok sorozatát kell végrehajtani, ezek ugyanis szükségesek ahhoz, hogy a világszerte milliók által kedvelt ökölvívás fejlődjön, és a sportolók, edzők a legjobb eredményeket érhessék el a nemzetközi viadalokon”

– tette hozzá az 50 éves Kovács István, aki munkáját illetően „teljes nyitottságot és demokráciát” ígért.

Az 1996-os atlantai olimpián aranyérmes Kovács István az M4 Sport Sporthíradó című műsorában kedden elmondta, Umar Kremlev invitálását többször is elhárította, később azonban felvázolta neki az amatőr ökölvívásban tapasztalt problémákat az elmúlt évtizedekből, és jelezte, amennyiben ezek kijavításával foglalkozhat, vállalja a pályázást.

Kovács közölte, az amatőr bokszba történő visszatérésével nem folytatja munkáját a Boksz Világszervezetnél (WBO), ahol 19 évet dolgozott. Kiemelte, legfontosabb feladatai egyikének a sportág megújítását tartja, és azt, hogy hidat építsen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, valamint az AIBA között annak érdekében, hogy a sportág a 2024-es párizsi olimpián is ott lehessen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!