Mourinho bocsánatot kért a megalázó zágrábi EL-vereség után

2021. március 19. – 08:36

frissítve

Mourinho bocsánatot kért a megalázó zágrábi EL-vereség után
Mourinho őszintén beszélt csapata hozzáállásbeli problémáiról – Fotó: Reuters/Antonio Bronic

Másolás

Vágólapra másolva

Kétgólos előnnyel érkezett Zágrábba a Tottenham az Európa Liga nyolcaddöntőjében, és az első félidőben még gól nélküli volt az állás, a másodikban aztán Orsic duplájával a Dinamo kiharcolta a hosszabbítást. A ráadásban Orsic a harmadik találatát is megszerezte, a Tottenham ugyan az utolsó percekben kapujához szegezte a hazai csapatot, Livakovic kapusnak többször kellett bravúrt bemutatnia, a továbbjutást érő gólt nem tudták belőni, így a legnagyobb meglepetést szolgáltatva kiestek.

Az angolok világbajnok kapusa, Hugo Lloris szégyennek nevezte, ami történt. Nem elég a nyilatkozatokban, a kamerák előtt ambiciózusnak lenni, a pályán is annak kell lenni, korholta csapattársait. A francia kapus reméli, hogy mindenki felelősnek érzi magát az öltözőben a történetékért. Ha mentálisan nem áll készen valaki, akkor ezen a szinten könyörtelenül megbüntetik – magyarázta a BBC-nek.

A Tottenham a bajnokságban gyengélkedik, a nyolcadik helyen áll, az Európa Liga megnyerésével sokkal egyszerűbben juthatott volna el a BL-be, de nem volt meg bennük a megfelelő alázat. Emiatt panaszkodott José Mourinho vezetőedző is, aki azonnal elnézést kért a szurkolóktól.

„Verítéket, vért, energiát adtak a horvátok, a végén pedig a boldogság könnyeit. Az én csapatom tudja a futball alapjait, de nem ismeri az élet alapjait. Csalódott vagyok emiatt. Élet vagy halál volt a tét ezen az estén, és mi meghaltunk. A futball alapja a hozzáállás, ebben megvertek bennünket. Minőségben hiába vagyunk jobbak, ha nem megfelelő a hozzáállásunk. A szomorúságnál mélyebb dolgot érzek” – értékelt a portugál edző, aki bevallotta, hogy tisztelete jeléül bement a Dinamo öltözőjébe, és megdicsérte a horvátokat.

A horvátokat a Bajnokok Ligájából a Ferencváros búcsúztatta, de az Európa Ligában összekapták magukat egy edzőváltás után. A 28 éves Mislav Orsic pedig élete meccsét játszotta, az ő példája ábrázolja, hogy a kínai és koreai bajnokság után is lehet magas színvonalon futballozni Európában.

  • A továbbjutó csapatok, amelyek várhatják a 13 órakor kezdődő sorsolást: Ajax, Arsenal, AS Roma, Manchester United, Dinamo Zagreb, Slavia Praha, Granada, Villarreal
Kövess minket Facebookon is!