Megszorítani sem tudták a BL-ben a Real Madridot és Guardiola Cityjét

2021. március 16. – 22:56

frissítve

Megszorítani sem tudták a BL-ben a Real Madridot és Guardiola Cityjét
Benzema és Ramos góljai kellettek a Real győzelméhez az Atalanta ellen – Fotó: Juan Medina/Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A Bajnokok Ligája kedd esti mérkőzésein a favoritok az első meccshez hasonlóan magabiztosan nyertek, a Real és a Manchester City is két góllal. A Real 3-1-re múlta felül az Atalantát, a City 2-0-ra verte a Gladbachot, megérdemelten mentek tovább.

A Real Madridot az első meccsen elért 1-0-s siker ellenére is sokan féltették az Atalanta ellen, mert az olaszok valamennyi idegenbeli meccsüket megnyerték eddig az idei kiírásban, és lendületes, gyors, kreatív és eredményes játékuk kihívást jelentett az eddigi ellenfeleknek. A Real ellen azonban óvatosan kezdtek, az első félidőben igazán nagy helyzetet sem tudtak kialakítani.

Sportiello hibáját viszont könyörtelenül kihasználta a madridi csapat. A kapus röviden rúgta ki a labdát, Modric lekapcsolta a kaputól 25 méterre a labdát, megiramodott, és amikor a tizenhatoson belülre ért, nem lőtt, hanem a még nagyobb ziccerben lévő Benzema elé tálalt, aki középről állítgatás nélkül a jobb alsó sarokba továbbított. Modricot szorongatták is a védők, tökéletes volt a helyzetfelismerése. Az Atalanta edzője, Gian Piero Gasperini az első meccsen még Gollininek szavazott bizalmat, azóta viszont cserélt a kapuban.

Az Atalantának innentől két gól kellett a továbbjutáshoz, és újabbat nem kaphattak. De kaptak, nem is egyet. Viniciusszal nagyon nehezen bírtak a védők, a 20 éves brazilnak volt egy hatalmas szólója, aminek a végén három védő gyűrűjében mellélőtt. Az 59. percben ismét ő indult meg egy eladott labda után, és a menteni igyekvő Toloi már csak a tizenhatoson belül tudta szabálytalanul megállítani. Sergio Ramos állt a labda mögé, nekisétált, és nagy erővel a jobb alsó sarokba lőtt a tizenegyesből. A védőt pár perc múlva lecserélte Zidane, nemrég tért vissza a sérüléséből, ezért óvatosan és fokozatosan kell terhelni. Ha Ramos a pályán van, egészen más a csapat védekezése, a győzelmi mutatója, ennek újabb jelét láthattuk.

Ramos már nem volt a pályán, amikor az Atalanta több helyzetet is kidolgozott, de Courtois a helyén volt, kétszer is lábbal védett. Egy kontra végén Benzema a második gólját a kapufa akadályozta meg, a francia remekül érkezett egy szélről belőtt labdára, nem volt elég pontos a fejese. A szépítő gólt a 83. percben elérték az olaszok, Muriel 20 méteres szabadrúgására hiába vetődött Courtois, kiütni már nem tudta a bal felső sarokból. A Real azonban azonnal góllal válaszolt, Asensio értékesítette a helyzetét. Több gól már nem esett. A Sevilla és a Barcelona kiesése után a Real képviseli Spanyolországot a BL-ben.

A City újra nullára nyert a Puskás Arénában

A Manchester City az első meccshez (2-0-ra nyertek) hasonlóan a visszavágót is Budapesten játszotta, és 18 perc alatt végleg eldöntötte a továbbjutást. A 12. percben Kevin de Bruyne lőtte az első gólt, Mahrez passzolt a belga támadó elé, aki 20 méterről, hajszálpontosan vágta a felső léc segítségével a kapuba a labdát.

A második találatra hat percet kellett várni, Phoden a felezővonalnál lefordult védőjéről, felgyorsított, az üresbe mozgó Gündogan a lehető legjobb ütemben kapta tőle a labdát, és lazán passzolta el a kimozduló Sommer mellett.

A City tudatosan támadta a két középső védő mögötti területet, de újabb gólt már nem ért el az első félidőben. A németek első komolyabb lehetőségére 41. percig kellett várni, akkor Embolo lőhetett az ötös sarkáról, de célt tévesztett.

A második félidőben az eredmény őrzése mindennél fontosabb volt, és Pep Guardiola csapata ezt meg is tette, és a pénteki sorsoláson várhatja az ellenfelét. A City tavaly a nyolc között elvérzett, idén hatalmas meglepetés lenne, ha nem jutnának az elődöntőbe.

  • Real Madrid – Atalanta 3-1 (összesítésben: 4-1)
  • Manchester City – Mönchengladbach 2-0 (összesítésben: 4-0)
  • A már továbbjutott csapatok: Borussia Dortmund, Liverpool, Porto, PSG
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!