Koeman világosan üzent Messinek, ne kételkedjen a Barcelona jövőjében

2021. március 11. – 09:11

frissítve

Koeman világosan üzent Messinek, ne kételkedjen a Barcelona jövőjében
Koeman és Messi, a nyáron kiderül, dolgoznak-e még együtt – Fotó: AFP/Lluis Gene

Másolás

Vágólapra másolva

A Barcelona az első meccs 4-1-es veresége ellenére is olyan felfogásban kezdte a PSG elleni szerda esti BL-meccset, hogy nemcsak meg akarja nyerni, hanem minél gyorsabban olyan eredményt szeretett volna elérni, amelyikkel nyomás alá tudja helyezni a franciákat.

Az első félidőben sorra dolgozta ki a helyzeteit, Dest a kapufát találta el, Messi lőtt egy bombagólt, de az első félidő legvégén kihagyott egy tizenegyest, így maradt az 1-1. A találkozó értékelésekor külön kitért erre Ronald Koeman edző. „Ha 2-1-es vezetéssel mehetünk a szünetre, minden más lett volna. Volt esélyünk a 2-1-re, de a 3-1-re is. Nem az volt a kulcs, hogy kimaradt a tizenegyes, ilyenek megtörténnek, de fontos, meccset befolyásoló pillanat volt. Jó érzéssel távozunk, mert a csapat hozzáállása jó volt.”

A holland szakvezető arról is beszélt, hogy az ellenfél legjobbja Keylor Navas kapus volt, ami őt elégedettséggel tölti el. Csapata olyan erényeket mutatott, amire a jövőben is nagy szüksége lesz, de most nem volt szerencséjük, túl sok helyzetet hagytak ki.

Az új elnök, a vasárnap visszatérő Joan Laporta elégedett lehetett a hozzáállással, büszke lehet erre a teljesítményre. Szembe kellett nézniük a problémákkal, és ők ezt megtették, nem olyan méltatlanul estek ki, mint egy éve, amikor a Bayern nyolcat rúgott nekik. Kifejtette azt is, hogy a labda nélküli játékuk, mozgásuk sokat változott az első meccs óta eltelt három hétben.

Mivel Messi szerződése lejár a nyáron – tavaly jelezte távozási szándékát, azóta nem közölt semmit –, szóba került a jövője. Íme Koeman értékelése.

„Nyomós érv lehet számára, hogy ennek a csapatnak van jövője. A fejlődést már ezen a meccsen is tapasztalhatta, olyan fiatalokat vontunk be, akikkel előreléphetünk. Nem kételkedhet a csapat jövőjében, de a döntés neki kell meghozni.”

A Marca úgy értékelt, hogy a 33 éves Messi éhes volt, erre a gólja is ékes bizonyíték, és most nem mehet el, különösen nem a PSG-hez, mert azt a drukkerek nem fogják megérteni. A lap úgy látja, Koeman munkája elegendő okot szolgáltatott a maradásához.

A Barcelona a bajnokságban hat pont lemaradással üldözi az éllovas Atletico Madridot, a kupában még versenyben van, mert a Sevilla ellen 0-2-es vereségről felállt, és továbbjutott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!