Megbocsáthatatlan hibát követett el C. Ronaldo

2021. március 10. – 10:51

frissítve

Megbocsáthatatlan hibát követett el C. Ronaldo
Cristiano Ronaldo négy gólig jutott a szezonban, a kedd esti hibája miatt a kiesés bűnbakja lett – Fotó: Reuters/Massimo Pinca

Másolás

Vágólapra másolva

Már a visszavágók első napján megszületett az első nagy meglepetés a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőiben. A Juventus csoportelsőként várta a Portót, ám végül alulmaradt a portugál csapattal szemben. Az idegenbeli 2-1-es vereség után hazai pályán 2-1-re nyert ugyan, a hosszabbítás 115. percében viszont Sergio Oliveira belőtte második gólját, 27 méteres szabadrúgása elől mintha elugrott volna a sorfal, és a lengyel kapus, Szczęsny is később reagált, mint kellett volna. A nem különösebben jól helyezett labda a jobb alsó sarokban kötött ki.

A sorfal közepén Cristiano Ronaldo állt, a portugál nem elég, hogy elfordult, amikor közelített a labda, úgy emelte fel a lábát, mintha el akarná engedni a labdát. A videón jól lekövethető a mozgása, amikor szemből mutatják a helyezkedésüket. A többiek sem álltak feladatuk magaslatán, nem véletlen, hogy a kapus dühöngött az alakításuk után.

A gól után az 54. perctől emberelőnyben futballozó Juventus rákapcsolt, Rabiot gyorsan fejelt is egyet, de a negyedik, továbbjutást jelentő gól már nem született meg, Marchesin kapusnak még a 123. percben is közbe kellett avatkoznia egy veszélyes támadásnál. A több idegenben lőtt gól miatt a Porto várhatja a sorsolást, a kiesésben jelentősen közrejátszott a kusza sorfal.

„Megbocsáthatatlan hiba, erre nincs semmilyen mentség. Ha valakit odaállítasz, nem fordulhat el, nem félhet a labdától, mert mindenkit összezavar. Ha elfordul, egyszerűen nem oda való, de erről tudnia kell a kapusnak, és akkor nem állítja oda”

értékelt a Milannal BL-győztes edző, későbbi angol kapitány, Fabio Capello.

Andrea Pirlo edző azt mondta, még sohasem fordult elő ilyen hiba a játékosaival, nem is érti az egészet. Arra a következtetésre jutott, hogy a játékosok nem értették meg a pillanat fontosságát, a BL-ben pedig az ilyen hibákért meg kell fizetniük a csapatoknak.

A 36 éves Ronaldónak az első gól előkészítése ellenére sem volt jó meccse, volt egy beívelés utáni fejese 2-1-nél, amikor Moratát kereste – neki viszont hosszú volt a labda –, noha hét méterről a kaput kellett volna célba vennie. A csatár négy gólig jutott ebben a BL-szezonban, a Marca azt is kiemeli, amióta az olaszoknál futballozik, vagyis az előző három szezonban 14 találatig jutott, miközben utolsó madridi idényében, 2018-ban ő volt az egész sorozat legeredményesebb játékosa 15 góllal.

A Juventus tavaly is a 16 között búcsúzott, akkor a francia Lyonnal szemben vérzett el. Könnyen lehet, hogy az olasz bajnok lesz az egyetlen csoportelső, amelyik nem folytathatja a nyolc között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!