Hatalmas tömegben ünnepelték Djoković rekordját Belgrádban

2021. március 8. – 22:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több száz rajongó gyűlt össze hétfőn – a tomboló koronavírus járvány ellenére – Novak Djoković belgrádi étterme előtt, ahol a teniszező és családja tűzijátékot rendezett – írja az MTI.

A 18-szoros Grand Slam-bajnok Djoković a családjával és a rajongóival azt ünnepelte, hogy egyetlen férfi sem töltött összesen annyi időt a világranglista élén a tenisz történetében, mint ő. A szerb játékos ezen a héten pályafutása 311. hetét kezdte meg világelsőként, ezzel pedig megdöntötte Roger Federer 310 hetes rekordját.

Djokovićs a családjával az ünneplő tömegben. Fotó: PEDJA MILOSAVLJEVIC / AFP
Djokovićs a családjával az ünneplő tömegben. Fotó: PEDJA MILOSAVLJEVIC / AFP

Hétfőn a szerb fővárosban több épületre is Djoković portréját vetítették ki, montázsokban pályafutása legszebb pillanatait elevenítették fel, miközben a zászlókat lobogtató rajongók „Nolo, Nolo” skandálással éltették kedvencüket.

„A mai nap nemcsak nekem, hanem a családomnak és egész Szerbiának különleges. Köszönöm nektek ezt a sikert, amely egyben az egész nemzet sikere”

– mondta Djoković az ujjongó tömegnek. A helyszíni beszámolók és a Belgrádban készült képek tanúsága szerint a koronavírus-járvány ellenére sokan nem tartották be a védőtávolságot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!