Pazar góllal hozta a Real győzelmét a balhátvédje, a Puskás Arénában nyert BL-meccset a City

2021. február 24. – 23:06

frissítve

Pazar góllal hozta a Real győzelmét a balhátvédje, a Puskás Arénában nyert BL-meccset a City
Ünnepelnek a City játékosai a Puskás Arénában, a visszavágó formalitásnak tűnik – Fotó: AFP/Kisbenedek Attila

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán rendezték a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek utolsó mérkőzéseit. A rendkívül tartalékos Real Madrid az Atalanta ellen 75 percet emberelőnyben játszott, de csak a hajrában lőtte be a győztes gólt. A Manchester City 2-0-ra verte a Gladbachot a Puskás Arénában.

Egy kicsit szokatlan lehetett a szemnek, hogy a Real Madrid győzelmére több pénzt fizetnek, mint az olasz Atalanta sikerére. A spanyolokat esélytelenebbnek gondolták a bukmékerek, aminek volt is alapja, mert az Atalanta a bajnokságban 53 gólt lőtt, a hétvégén például a Napolit verték meg 4-2-re. Zinedine Zidane edző viszont 9 játékosát volt kénytelen nélkülözni.

A Real türelmes labdatartással kezdett, ügyeltek arra, le ne rohanja őket az Atalanta. Aztán egy ritmusváltás után a francia balhátvéd, Mendy tört volna egyedül a kapura, Freuler 18 méterre a kaputól megakasztotta őt, a német játékvezető pedig habozás nélkül felmutatta neki a piros lapot. Nem nézték vissza az esetet, vagyis úgy gondolták, megfelelően szigorú a büntetés. A szabadrúgást Isco a sorfal közepébe lőtte.

A következő lehetőséget is egy védő, Nacho alakította ki, ő is előretört, a tizenhatoson belül két védő között lépett ki, már az ötösön belül járt, amikor a lövés helyett inkább egy értelmezhetetlen beadást választott.

A 29. percben újabb csapás érte az Atalantát, Duvan Zapatát is elveszítették, sérülés miatt nem tudta folytatni a kolumbiai csatár.

A félidő vége előtt rákapcsolt a Real: a 38. percben Modric lövése kevéssel kerülte el a kaput, majd a horvát középpályás ugratta ki Viniciust, akinek a labdájába az utolsó pillanatban belelépett egy védő, és a labda szögletre ment. Asensio nemsokára eltalálta a kaput, de Gollini kapus a helyén volt. Már az első félidő hosszabbításában jártunk, amikor Gollinit az ötösről eltalálta Casemiro.

A második félidő elején Modric 14 méteres megpattanó lövése centikkel kerülte el a kaput, pár perc múlva Vinicius az ötösről sem tudott betalálni. Az Atalanta másodpercekig tudta csak birtokolni a labdát, akkor úgy tűnt, gyorsan gólt kapnak. A Realban azonban nem volt az élesség a kapu előtt, engedtek a szorításból, így az olaszok 10 emberrel védekezve őrizték a döntetlent. A 86. percben aztán egy szöglet után Mendyhez került a labda, a hátvéd pedig 22 méterről, jobbal a kapu bal oldalába csavarta a labdát, a bevetődő Pasalic már nem tudta megakadályozni a lövést. Egyértelműen Mendy volt a meccs embere.

A topligák legjobb formában lévő csapata a Manchester City, amelyik ebben a naptári évben mind a 15 meccsét megnyerte, zsinórban 18 győzelemmel érkezett Pep Guardiola a Puskás Arénába. Legutóbb még december 15-én veszített pontot.

A Gladbach ellen is dominánsan kezdte a meccset, nagyon magasan letámadták riválisukat, amelyiket hibára kényszerítették. Mindkét oldalon a védelem mögé tudtak kerülni, de a befejezésekbe hiba csúszott. Előfordult, hogy a jó helyzetnél is jobbat kerestek, és hiába jártak már a tizenhatoson belül végül érdemi lövés nélkül fejeztek be egy támadást.

A németek erejéből csak a védekezésre futotta, de a 29. percig tudták tartani a gól nélküli állást. Cancelo beívelése után Bernardo Silva az ötösről a kapuba bólintott. A második gól előtt ugyanúgy jött keresztbe a labda a bal oldalról, Silva akkor nem kapura fejelte, hanem az érkező Gabriel Jesus elé, akinek az ötösről, középről nem okozott gondot Sommer mellett a kapuba továbbítani. A 65. percben a brazil csatár állította be a végeredményt.

Eredmények:

  • Atalanta – Real Madrid 0-1,
  • Borussia Mönchengladbach – Manchester City 0-2
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!