Meghalt Zlatko Saracevic, olimpiai bajnok kézilabdázó

2021. február 21. – 22:39

frissítve

Meghalt Zlatko Saracevic, olimpiai bajnok kézilabdázó
Zlatko Saracevic 2000-ben a horvát válogatott mezében – Fotó: AFP/Jacques Demarthon

Másolás

Vágólapra másolva

Sokkoló hírt közölt vasárnap este a horvát média: 59 éves korában meghalt Zlatko Saracevic olimpiai bajnok kézilabdázó.

A balkezes átlövő tagja volt az 1986-ban világbajnok jugoszláv csapatnak, két év múlva olimpiai bronzérmet szerzett Szöulban, mindkétszer a magyar válogatottat győzték le. Már horvát színekben vett részt a 95-ös világbajnokságon, ahol ezüstérmes lett. Élete legnagyobb sikerét az atlantai olimpián, 1996-ban érte el, ahol a győztes csapat tagja lett. Ez volt az ország első ötkarikás aranyérme, a döntőben a svédeket győzték le. Azon az olimpián több horvát arany nem is született, nemzeti hősöknek kijáró fogadtatásban részesültek.

Franciaországi légióskodása után 2000 és 2002 között a Veszprém játékosa volt, BL-döntőig jutottak, a magyar csapattal kétszeres bajnok volt, és a szurkolók nagy kedvence. Veszprémben 41 éves koráig játszott, utána még egy évet levezetett, és 2003-ban visszavonult.

Pályafutása befejezése után edzősködni kezdett, volt a férfi válogatott másodedzője, irányította a zágrábi klubot is. Jelenleg női csapat szakvezetője volt, a Podravka Koprivnica fontos győzelme után jó hangulatban ült autóba, haza akarta vinni a kapusedzőt, de egy közlekedési lámpánál rosszul lett, mentőt hívtak hozzá, 40 percen át küzdöttek az életéért, nem tudták megmenteni.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!