Ezúttal nem tudott felállni a 2-0-s hátrányból a Bayern München

2021. február 20. – 19:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy meglepetésre a címvédő Bayern München kikapott az Eintracht Frakfurttól a Bundesliga szombati játéknapján. Az otthon játszó Frankfurt a 31. percben már 2-0-ra vezetett, Daichi Kamada és Amin Younes szerezték a gólokat. Az 53. percben Robert Lewandowski szépített, de többre már nem futotta a Bayerntől, 2-1-es vereség lett a vége.

Veresége ellenére a Bayern továbbra is vezeti a német bajnokságot; bár ha vasárnap nyer a második helyen álló RB Leipzig, akkor két pontra csökken az előnyük. Gulácsi Péter csapata a Dárdai Pál által irányított Herthával találkozik majd. Az előző fordulóban sem tudtak nyerni Lewandowskiék, a kiesőhelyen álló Bielefelddel játszottak 3-3-as döntetlent. Annyiban hasonló volt a két meccs, hogy akkor is 2-0-s hátrányban voltak a félidőben, de végül sikerült kiegyenlíteniük. A Bayern legyőzésével a Frankfurt megerősítette negyedik helyét a bajnokságba.

Az angol címvédőnek sem volt jó napja: a Liverpool hazai pályán 2-0-ra kikapott a városi rivális Evertontól a Premier League-ben. Richarlison már a 3. percben megszerezte a vezetést a kisebbik liverpooli csapatnak, a 83. percben pedig Gylfi Sigurðsson volt eredményes büntetőből. Utoljára 1999-ben tudott a Liverpool pályáján győzni az Everton.

Ezzel tovább mélyült a Liverpool válsága: Jürger Klopp csapata mind az utolsó négy bajnokiját elvesztette, és már csak hatodik a bajnokságban, pont az Evertont előzik meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!