Serena Williams kiesett az Australian Openen, nem tudja elérni a rekordgyőzelmet

2021. február 18. – 08:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ausztrál teniszbajnokság elődöntőjében a 39 éves Serena Williams a nála 16 évvel fiatalabb japán Oszaka Naomival találkozott. Williams 2017-ben Melbourne-ben nyerte meg eddigi utolsó Grand Slam-tornáját. Pályafutása alatt 23-szor nyert eddig, ami azt jelenti, eggyel előzi meg őt Margaret Court, minden idők legeredményesebb női játékosa. Williams Halep ellen biztató formát mutatott, a román nem tudta ráerőltetni a játékát, és biztosak voltak az ütései.

Williams ugyan jól kezdett az elődöntőben, és rögtön elvette ellenfele adogatójátékát a magyar idő szerint csütörtök reggeli meccsen, az előnyét nem tudta megtartani az első játszmában. 2:2 után a japán elhúzott 5:2-re, és 6:3-mal be is fejezte az első szettet, dinamikusabb volt.

A második játszmában Oszaka vette el rögtön riválisa adogatását, szívósan őrizte előnyét, 4:3-nál azonban úgy tűnt, fordulat jöhet a játékban, mert három kettős hibát ütve odaajándékozta Williamsnek a szervagémet.

A fordulat azonban elmaradt, mert Oszaka villámgyorsan összekapta magát, brékelte ellenfelét, és a saját adogatásainál már nem hibázott, ezzel 6:3, 6:4-re nyert, és várhatja a szombati finálét. 2019-ben már nyert Ausztráliában, most ismét a csúcsra érhet, az amerikai Jennifer Brady lesz az ellenfele.

A férfiaknál is megvan már az első döntős, Novak Djoković három szettben (6:3, 6:4, 6:2) állította meg a selejtezőből érkező orosz Aszlan Karacevet. Ellenfele a Cicipiasz-Medvegyev találkozó győztese lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!