Két századdal győzött Lara Gut az alpesi sí-vb-n

2021. február 18. – 15:36

Másolás

Vágólapra másolva

Rendkívül szoros versenyben Lara Gut-Behrami nyerte csütörtökön a női óriás-műlesiklást az olaszországi Cortina d'Ampezzóban zajló alpesisí-világbajnokságon – jelentette az MTI.

A szuperóriás-műlesiklásban aranyérmes versenyző mindössze két századdal bizonyult jobbnak a kombinációban győztes amerikai Mikaela Shiffrinnél és kilenccel a debütáló számban, a párhuzamos óriás-műlesiklásban holtversenyben első osztrák Katharina Liensbergernél.

Az első futamban az esélyesek közül rontott a címvédő és az összetett világkupában élen álló szlovák Petra Vlhova és a szakági vk-t vezető olasz Marta Bassino is, így nekik esélyük sem maradt a dobogóra a második menetben. Elsőre a szám olimpiai bajnoka, Shiffrin volt a leggyorsabb.

Másodjára annak ellenére is Liensberger érte el a legjobb időt, hogy kockázatos sízése miatt a felsőteste is a havon csúszott, de szépen korrigálva, a sebességét megőrizve tudott felállni. Hogy nem okozott nagyobb meglepetést az amerikai Nina O'Brien, az azért volt, mert az utolsó kapuknál rontott, ezért annyira lelassult, hogy végül a másodikról a tizedik helyre esett vissza, pedig az utolsó időellenőrző-pontnál még vezetett.

A három magyar induló közül a legjobbnak számító Tóth Zita kiesett az első futamban, míg Majtényi Hanna 43., Dorultán Katalin pedig 49. lett a 99 induló közül.

Eredmények:
női óriás-műlesiklás, világbajnok:

  • Lara Gut-Behrami (Svájc) 2:30.66 perc (1:13.30 p/1:17.36)
  • 2. Mikaela Shiffrin (Egyesült Államok) 2:30.68 (1:13.22/1:17.46)
  • 3. Katharina Liensberger (Ausztria) 2:30.75 (1:13.48/1:17.27)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!