Koronavírusban meghalt a világbajnok argentin futballista

2021. február 16. – 08:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hetvenegy éves korában elhunyt Leopoldo Luque, az 1978-as labdarúgó-világbajnokságon házigazdaként aranyérmes argentin válogatott csatára, aki a magyarok ellen is gólt szerzett – adta hírül az MTI.

Luquét kórházban ápolták, miután megfertőződött a koronavírussal, ott érte a halál hétfőn. A hazai rendezésű vb-n négyszer volt eredményes, többek között a magyarok ellen 2-1-re megnyert első fordulós találkozón is betalált, ő szerezte csapata első gólját, ezzel lett 1-1 az állás. Egy szabadrúgás után a Gujdár kapusról kipattanó labdát közelről kotorta a kapuba.

Sokkal emlékezetesebb volt ezen a vb-n a második gólja, 20 méteres bombája a franciák ellen a győzelmet jelentette, 2-1-re verték a riválisukat. A videón 0:34-nél ez a lövés, előtte egy megkerülős csel és egy sarkazós gól. A vb alatt könyöksérüléssel bajlódott, de még Perunak is lőtt kettőt a 6-0-ra megnyert meccsen. 45-ször szerepelt a válogatottban, ezeken a találkozókon 22-szer volt eredményes.


Luque játszott a Rosario Central, a River Plate, a Racing, a brazil Santos, valamint a mexikói Deportivo Tampico csapatában is.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!