Bűnbanda irányításával vádolják az olimpiai ezüstérmes úszót

2021. február 16. – 11:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn sydney-i külvárosi otthonában letartóztatták az ausztrál Scott Millert – adták hírül az ausztrál lapok és a tévéhíradók. Az elfogásáról videó is készült.

A most 45 éves Miller nem először került összeütközésbe a törvénnyel. 2008-ban volt az első drogbirtoklási ügye, majd 2013-ban már nemcsak drogot, hanem tisztázatlan eredetű készpénzt is találtak a lakásában. Akkor megúszta felfüggesztett börtönbüntetéssel. Most lényegesen komolyabb büntetés elé néz, ha beigazolódnak a vádak.

A lakásában ugyanis 2 millió ausztrál dollár értékű metamfetamint találtak, amit gyertyákba rejtett el. A rendőrség szerint a volt sportoló egy bűnbandát irányított, amely a drogot Albury városába szerette volna eljuttatni.

Miller 21 évesen lett második az atlantai olimpián, az orosz Denisz Pankratov győzte le a 100 méteres pillangóúszásban. Emlékezetes döntő volt, mert az orosz 35 méter után jött ki a vízből, ez ma már szabálytalan. Miller sapka nélkül úszik, és az aranyról 36 századdal maradt le. A 4x100-as vegyes váltóban még egy bronzérmet is szerzett a játékokon. A 2000-es olimpia előtt egy új-zélandi műsorvezetőt vett feleségül, az olimpián már nem szerepelt, öntörvényű viselkedése miatt kitették a válogatottból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!