A Felcsútról kirúgott edző: Nem szívesen erőltetik meg magukat, ez a magyar mentalitás

2021. február 15. – 09:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Radoki János fél évig sem volt a Puskás Akadémia edzője. Bár jól kezdett a felcsúti futballcsapattal, később visszaestek az eredmények, őt pedig 13 meccs után, 2019 áprilisában menesztették. Radoki Móron született, de kiskorától Németországban nőtt fel, ült a másodosztályú Fürth kispadján, vele maradtak bent a 2017-es szezonban a német másodosztályban. Most egy ötödosztályú augsburgi klubnál dolgozik, de a város élvonalbeli klubja készített vele interjút, ami a hivatalos honlapon jelent meg.

Ebből kiderült, jelenleg pénzügyi tanácsadóként dolgozik, és mivel a koronavírus-járvány miatt az alsóbb osztályú bajnokságok nem működnek, a futballban nincs sok dolga. Radoki még játékosként feljutott az első osztályba az Ulmmal 1999-ben, egyszer meghívta Bicskei Bertalan a válogatott keretébe, de végül nem mutatkozott be. Balhátvéd volt a posztja. Az utolsó előtti kérdésnél jött szóba, hogy a szülőföldjén is állást vállalt, mégpedig Felcsúton.

Radoki János a Fürth edzőjeként, a felcsúti kaland óta nem vágyik a profi futballba – Fotó: AFP/Boris Roessler
Radoki János a Fürth edzőjeként, a felcsúti kaland óta nem vágyik a profi futballba – Fotó: AFP/Boris Roessler

Radoki kifejtette, hogy tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel, mert ő a klub tulajdonosa, igaz, egy oligarcha tölti be a klubelnöki pozíciót. (Mészáros Lőrincet nem nevezte meg.) Magyarországon sok klub van oligarchák kezében – tette hozzá.

„Nagyon sok minden változott a magyar futballban, topmodern fejlesztések vannak. Azok az edzők azonban még hiányoznak, akik a játékosok képzését előreviszik. És ott van még a magyar mentalitás, nem szívesen erőltetik meg magukat. De sok minden történik az országban, Szoboszlai Dominik példája is mutatja, akit a Lipcse igazolt le”

– rögzítette Radoki, aki megerősítette, profi csapat mellett már nem szeretne edzősködni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!