Olyan különleges kézigól, hogy nevet érdemelne

2021. február 15. – 08:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában még nem hoztak döntést arról, hogy mindegyik csapat továbbjut-e, ahogy ez a nőknél már hivatalossá vált. A Pick Szegednek még sok elmaradt meccse van, vasárnap este pótolt egyet a Vardar Szkopje ellen. A mérkőzésen egy egészen különleges gólt is láthattunk.

Jokic vitte fel a labdát, és amikor látta, hogy van egy lyuk a védelemben, passzolt. Nemcsak egyszerűen, hanem feltette a labdát kínai figurára, és akkor jött a csavar. A német Dissinger nemcsak szemtől szemben kapura dobta, hanem a háta mögött eresztette el a labdát. A válogatott kapusa, Mikler Roland tehetetlen volt. Vízilabdában a svédcsavar lassan mindennapos, kézilabdában ilyen mozdulatot nagyon ritkán látni. Nem véletlenül emelte ki a sorozatot kiíró EHF Facebook-oldala sem ezt a gólt. Lehet ugyanis, hogy éveket kell egy ugyanilyenre várni, ha egyáltalán lesz bátorsága vagy képessége valakinek ugyanezt végrehajtani.

A Vardar ettől még kikapott, a Szeged a második félidőben jól védekezve és pontosan támadva megfordította a meccset, és 28-26-ra nyert. A két csapat csütörtökön a magyar városban méri össze az erejét. A Szeged az ötödik a csoportjában, a 2019-ben győztes, azóta jelentősen meggyengült Vardar csak az utolsó.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!