A Győr csoportelsőként jutott a kézilabda BL-nyolcaddöntőbe

2021. február 13. – 21:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A címvédő Győri Audi ETO KC csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután házigazdaként 31-24-re legyőzte az orosz CSZKA Moszkvát a csoportkör utolsó fordulójában, szombaton – írja az MTI.

Szombati, csoportelsőségről döntő meccsen lendületes, jó játékkal kezdett az ETO, de az első félidő közepén pontatlanná váltak a lövései, hét percig nem talált a hálóba, így a CSZKA fordított, viszont nem tudott egy gólnál nagyobb előnybe kerülni. A félidő előtt Amandine Leynaud védéseinek köszönhetően, Lukács Viktória vezérletével a címvédő győri csapat visszavette a vezetést. A második félidő két orosz góllal kezdődött, de hamar visszaszerezte a lendületét a Győr: remek védekezésének és Silje Solberg védéseinek köszönhetően rendre labdát szerzett és gyors ellenakciók végén növelte előnyét. Mivel ellenfele tíz percig nem talált be, a meccs háromnegyedénél 22-16-ra vezettek a győriek. Az oroszok ezt a tempót már nem tudták tartani, hét perccel a vége előtt már tíz góllal vezetett az ETO a csoportrangadón, és bár a hajrában csupán három gólt lőttek, a vártnál is magabiztosabb sikerük nem forgott veszélyben.

A győriek a BL-ben rekordot jelentő 51 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek. Az elmúlt három évben 44 győzelem és hét döntetlen a mérlegük.

A Győr így tíz győzelemmel és négy döntetlennel végzett a B csoport első helyén, a nyolcaddöntőben a német SG BBM Bietigheim lesz az ellenfele.

A győri csapat játékosai Bajnokok Ligája csoportkörében a CSZKA Moszkva elleni győzelem után. Fotó: MTI/Krizsán Csaba
A győri csapat játékosai Bajnokok Ligája csoportkörében a CSZKA Moszkva elleni győzelem után. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Az FTC kikapott, de így is továbbjutott

A BL utolsó fordulójában a még versenyben lévő másik magyar csapat, a Ferencváros viszont 26-24-re kikapott az orosz Rosztov-Don otthonában szombaton.

Az FTC az MTI összefoglalója szerint jó védekezéssel és pontos lövésekkel kezdett az idegenben játszott meccsen, de több labdaeladása gyors ellenakciókkal használták ki az oroszok, így a magyar csapat nem tudott ellépni. Az első félidő közepén a Rosztov-Don megingása után 5-1-es sorozatot produkált a a Ferencváros, viszont az ekkor kialakított háromgólos előnyét Janurik Kinga bravúros védései ellenére sem tudta megtartani, az első félidő végén 12-12 volt az állás. A második félidő elején a házigazdák visszavették a vezetést, majd a csereként beállt kapusuk, Galina Gabiszova bravúrjai miatt nyolc percig nem lőtt gólt a Ferencváros, és 22-19-es hátrányba került. A hajrában egyszer még fel tudott zárkózni egy gólra az FTC, de a pontszerzésre nem volt reális esélye, mivel a második félidőben többet hibázott az ellenfelénél.

Az FTC nyolc győzelemmel és hat vereséggel az A csoport negyedik helyén végzett, és a negyeddöntőben a montenegrói Buducnost Podrogicával találkozik. Az első mérkőzéseket március 6-7-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!