Fucsovicsnak csak felvillanásai voltak, kiesett az Australian Openen

2021. február 12. – 10:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójában Fucsovics Márton a háromszoros Grand Slam-győztes Stan Wawrinka kiütése után egy újabb kiemelt játékossal került szembe. Milos Raonic ellen látszott igazán, mennyit kivett belőle az előző két forduló ötszettes meccse.

Az első szettben mindenki hozta a saját adogatását, így jutottak a rövidítésig, amiben a 14. helyen kiemelt kanadai zsinórban öt pontot csinált, 5-0 után a magyar ugyan kettőt elért, de két pontos szervával riválisáé lett a játszma. (6:7)

A másodikban Fucsovics meglépett 2:0-ra, de miután elvette ellenfele adogatását, a sajátját nem tudta hozni, így 2:2 lett. 5:5-nél egy nagyon hosszú saját adogatójátékot láttunk, amit végül a maga javára fordított. Raonic megremegett, amikor a szettben maradásért szervált, Fucsovics jó és nyerő megoldásokat választott, és 7:5-re megnyerte a második játszmát, amivel egyenlített.

A harmadik szettben 2:2-nél Fucsovics nem tudta hozni a szerváját, Raonic igen, majd a magyar adogatójátékát ismét elvette, ráadásul nullára. Akkor lehetett érezni, hogy Fucsovics hullámvölgyben van, ápolást is kért, a combjával történhetett valami. A kanadai 6:2-vel zárta le ezt a szettet. Ahogy a negyediket is.

Melbourne-ben pénteken még lehettek nézők a stadionokban, szombattól azonban már megszűnik a helyszíni szurkolás a koronavírusos esetek szaporodása miatt

Raonic a 16 között várhatóan a szerb Novak Djokovićcsal találkozik – a szerb az amerikai Fritzcel mérkőzik meg –, aki a címvédő és a világranglista vezetője is egyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!