Májusban már lesz nagy sportesemény Magyarországon, megtartják az úszó-Eb-t

2021. február 11. – 14:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az eredeti terveknek megfelelően megtartják Budapesten a vizes Európa-bajnokságot májusban – erősítette meg az Európai Úszó Szövetség (LEN) elnöke. Paolo Barelli levélben tájékoztatta a nemzeti szövetségeket a döntésről – írja az MTI.

„A LEN keményen dolgozik a magyar szervezőkkel együttműködve azon, hogy az összes szükséges egészségügyi intézkedés megszülessen, melyekkel garantálni lehet a viadal zavartalan lebonyolítását, a sportolók, az edzők, a hivatalos személyek és a közreműködők biztonságát. Ez a legfontosabb a LEN számára”

– idézte a közlemény a szövetség vezetőjét, aki hozzátette: az elmúlt időszakban szerte a világon rendeztek már sporteseményeket, illetve a LEN is biztonságban bonyolított le különböző vízilabdatornákat. A járvány kitörése óta ugyanakkor az úszók, a nyíltvízi úszók, a szinkronúszók és a műugrók számára is ez lesz az első világesemény, ami jó lehetőséget nyújthat számukra tesztelésre az olimpia előtt. Nézők viszont vélhetően nem lehetnek majd ott a helyszíneken.

„Tudjuk, hogy a vizes család imád a Duna Arénába látogatni, a hangulat pedig felülmúlhatatlan telt ház esetén, ugyanakkor jelenleg a biztonság az elsődleges, így valószínűleg üres lelátók előtt kell megrendeznünk az Európa-bajnokságot”

– mondta Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

A tavalyról idénre halasztott Eb versenyeire május 10. és 23. között kerül sor: 10-től 16-ig rendezik a műugrók és a szinkronúszók versenyeit a Duna Arénában, míg a nyíltvízi úszók programja a Lupa-tavon zajlik, 17. és 23. között pedig a medencés úszók futamait bonyolítják le a Duna Arénában.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!