Átütő játékkal verte a Fradi a norvég Viperst a női kézi-BL-ben

2021. február 8. – 19:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Három nap alatt másodszor nyert a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligájában, és igazolta, egy pihenőnap után is képes kimagasló játékra.

A Ferencváros női kézilabdacsapata szombat után ismét legyőzte a Népligetben a norvég Vipers Kristiansandot. A Bajnokok Ligájában a szigorú norvég járványügyi szabályok miatt rendezték mindkét meccset Magyarországon. Heidi Löke nem jött el egyik meccsre sem, és még a folytatásban sem számíthatnak rá.

A Fradi 2-3-ról 9-5-re meglépett az első félidőben, ez a négygólos előny megmaradt a félidő végére is (15-11). Kovacsics Anikó remekül irányított, és a befejezéseket is magára vállalta. Volt egy pazar gólja, amikor talpról, test mellől a felső sarokba zúdította a labdát. A szélről (Kovács Anett és Márton Gréta) is eredményes volt a magyar csapat. A védekezés kellően agresszív volt, Janurik Kinga 40 százalék körül teljesített a kapuban, nagyszerűen pótolta Bíró Blankát. A másik oldalon az olimpiai bajnok Katrine Lunde a heteseknél jól teljesített, az átlövéseknél és a szélről messze nem volt olyan hatékony.

A norvégok a második félidőre sem javultak fel, Nora Mörk kapkodva játszott, eközben a Fradi pontosan, türelmesen végrehajtotta a figuráit, az összesen 8 gólig jutó Kovacsics mellé felzárkóztak a társai. Ha kellett, akkor a német Bölk távolról lőtte szét a bal sarkot, vagy Szucsánszki Zita pattintása kötött ki a hálóban. A hajrában Schatzl dobta a gólokat, a 31-26-os végeredményt is ő állította, ami inkább a norvégokra volt hízelgő.

A Fradi így egy meccsel a csoport befejezése előtt a harmadik helyen áll, az orosz Rosztovhoz utazik, egy bravúrra ott is képes lehet. Ha nem sikerül megszereznie a második helyet, akkor játszania kell a legjobb nyolcért. Hogy a másik csoportból a Brest-Odense-Buducsnoszt-Valcea négyesből ki jöhet ellenfélnek, egyelőre még nem látszik. Előfordulhat olyan kombináció, hogy a nyolc között a másik magyar csapattal, a Győrrel találkozik.

A magyar válogatott márciusban olimpiai selejtezőt játszik, ezért külön öröm, hogy a Ferencváros játékosai egyre jobb formát mutatnak.

  1. A csoport állása: 1. Metz 16 pont/12 mérkőzés, 2. Ferencváros 16/13, 3. Rosztov 15/10, 4. CSM Bukarest 13/11, 5. Vipers 13/9, 6. Esbjerg 12/8, 7. Ljubljana 7, 8. Bietigheim 3
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!