Peches góllal kapott ki Dárdai Herthája a Bayern Münchentől

2021. február 5. – 22:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Igazuk volt a szakértőknek, Dárdai Pál mostani küldetése élete legnehezebb feladata, második meccsén is vereséget szenvedett. A Hertha így még osztályozós helyre is sodródhat a forduló végére.

Dárdai játékosként és edzőként is volt győztes csapat tagja a Bayern ellen, előbbi évszáma 2001, utóbbi 2018. augusztusban történt. Dárdait januárban nevezték ki másodszor a Hertha vezetőedzőjének, egy lejtmenetben lévő csapatot vett át, nemcsak megpróbálta felrázni az elmúlt napokban a társaságot, hanem kisebb szerkezeti módosításba is belefogott.

A 44 éves magyar edzőn nem látszott a feszültség, kedélyesen beszélgetett kollégájával, Hansi Flickkel nemcsak a meccs előtt, hanem a meccs közben is.

Jól kezdett a Hertha a szakadó hóesésben, Lukebakio helyzeténél Neuer lábbal védett a harmadik percben. A másik oldalon Jarstein kapus elkésett egy ütemmel, elgázolta Sanét, jogos tizenegyest kapott a Bayern. Lewandowski állt a labda mögé, a jobb alsóba szerette volna továbbítani a labdát, de Jarstein résen volt, és kiütötte. A norvég kapusnak Coman megpattanó lövésénél már nem volt szerencséje, a labda úgy perdült fel Stark lábán, hogy ő már nem érhette el, végül a felső léc segítette a gólvonal mögé.

Dárdai Pál a szakadó hóesésben irányította a csapatát – Fotó: AFP/John MacDougall
Dárdai Pál a szakadó hóesésben irányította a csapatát – Fotó: AFP/John MacDougall

A Hertha középcsatára, a láthatóan formán kívüli lengyel Piatek négyszer került helyzetbe, Neuer rendre a helyén volt, már ha sikerült eltalálnia a lengyelnek a kaput. Lukebakio 18 méteres szabadrúgását Neuer csak másodszorra fogta. A világbajnok kapus az egyik felszabadítása után Lewandowski került helyzetbe, elfejelte a labdát, a kimozduló Jarstein mellett, de a kapu mellett is. Sané aktívan játszott, volt lövése is, de az első félidő előtti elfutásakor tökéletesen szolgálta ki Comant, aki a 12 méterről az égbe lőtte a labdát. Így a pihenőre maradt az 1-0 a bajoroknak.

A második félidő elején Kimmich a kapura csavart egy szögletből, Jarsteinnek vissza kellett lépnie, hogy bravúrral menteni tudjon. Sokáig helyzet sem alakult ki, a katari klubvilágbajnokságra utazó Bayern – hétfőn játszik az Al-Ahli ellen – kényelmesen tartotta a labdát.

A Hertha próbált ritmust váltani, de sok pontatlanság volt a játékukban. A 68. percben a két csere alakított ki egy helyzetet, Radonjic szöktette Ghendouzit, aki éles szögből nem tudta meglepni Neuert. A bajorok többet birtokolták a labdát, a 77. perc körül sorozatban lőtték a szögleteket, ám valódi veszély nélkül. A másik oldalon Radonjicnak is volt egy szép lövése. A világbajnok Sami Khedirát 10 perccel a vége előtt küldte be Dárdai, tőle nyilván nem gólokat várnak Berlinben, hanem a középpályása stabilitását. Khedira 11 év után tért vissza a Bundesligában, közben megjárta a Real Madridot és a Juventust.

A 89. percben maradt ki a meccs legnagyobb helyzete.

Ghendouzi egy tökéletes labdával indította Cunhát, a brazil rávezette a labdát Neuerre, elpörgette a kimozduló kapus mellett, de fél méterrel célt tévesztett. Nagyon kellett volna az egyenlítés a Herthának, mert így még éppen a bentmaradó, 15. helyen áll, de a forduló végére osztályozós pozícióba csúszhat vissza.

A Bayern megerősítette vezető helyét, már 10 ponttal többet gyűjtött, mint a második helyen álló Leipzig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!