Miért ne nyerhetnénk meg a kézi-vb-t?

2021. január 26. – 15:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar férfi kézilabda-válogatott öt győzelem után tartalékos felállásban kikapott a spanyoloktól az egyiptomi világbajnokságon, szerdán 20.30-tól a franciákkal találkozik a négy közé jutásért. A franciák a tavalyi Eb-n bentragadtak a csoportjukban, a mostani eseményre új kapitánnyal érkeztek, és ugyan nem sorolták őket a legnagyobb favoritok közé, most már azok közé léptek.

Rosta korábban arról beszélt, nem szeretnének megelégedni azzal, hogy bejutottak a nyolc közé – ez volt eredetileg a célkitűzés –, hanem megcélozzák a végső győzelmet.

„Van realitása annak, hogy mi nyerjük a tornát, hiszen itt vagyunk a világ legjobb nyolc csapata között. Miért ne lehetne a miénk? Az út természetesen nehéz, három komoly meccs kell ahhoz, hogy nyerhessünk. Tudjuk, háromszor kell extraklasszis teljesítményt nyújtani. De nincs olyan, hogy lehetetlen, ez az alapállásunk” – mondta a szegediek beállója, Rosta Miklós.

Rosta Miklós a lengyelek ellen az első félidőben 4 lövésből 4 gólig jutott, lerohanást is befejezett – Fotó: AFP/Khaled Elfiqi
Rosta Miklós a lengyelek ellen az első félidőben 4 lövésből 4 gólig jutott, lerohanást is befejezett – Fotó: AFP/Khaled Elfiqi

Az eddigi tanulságnak azt nevezte, hogy kezdik egymást egyre jobban megérezni a mozgásoknál, egyre jobban kialakul az összeszokottság, és ha ez megvan, még sikeresebbek lehetnek.

A 27 góljával a magyar csapat legeredményesebb játékosa, Máthé Dominik azt emelte ki, hogy mindenkiben van még pluszt tartalék, és várják a következő nagy feladatokat. Szerinte az lesz a kulcs, hogy Lékai Máté kimozgatja majd a franciák nagy testű középső védőit, ha az első számú beálló, Bánhidi Bence a szélre húzódik középről, arra is lehet játszani, hogy a szélsőik alacsonyak, akik ellen könnyebb érvényesülni.

„Mikler Roland védései után biztosan rohannunk kell, a gyorsaság lehet a mérkőzés kulcsa, és végig koncentrálnunk kell” – adta meg a győzelem receptjét Máthé, aki a norvég Elverumban a francia olimpiai bajnok Luc Abalo játékosa.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!