Az öltözőben esett össze a szlovén kézióriás a legfontosabb vb-meccs előtt

2021. január 25. – 17:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szlovénia 25-25-ös döntetlent játszott a házigazda Egyiptommal vasárnap este a férfi kézilabda-világbajnokságon, ami a szlovénok kiesését jelentette. A szlovén szövetség honlapján most megjelent egy beszámoló, mely szerint Blaz Blagotinsek azért nem játszott, mert összeesett az öltözőben a bemelegítés előtt, és vissza kellett vinni a szállodába. A 202 centis veszprémi beálló ezért a legfontosabb meccsen nem játszhatott, ahogy a BL-győztes irányító, Stas Skube vagy Dragan Gajic sem. Blagotinsek a védelem oszlopa, emellett a támadásokban is fontos szerep hárult volna rá.

Másokat is megkínzott a hányás, valamint a hasmenés, a beszámoló szerint üvöltöttek a játékosok. Volt, aki belázasodott, volt, aki csak a hasát fájlalta. A két szegedi, Dean Bombac és Borut Mackovsek sem voltak jól, de ők végül vállalták a játékot, így Szlovénia 11 emberrel kiállt a meccsre. Érdemben csak kilencen játszottak, és ugyan magabiztosan vezettek 15-10-re a második félidő elején, a hajrában Egyiptom ment el kettővel, a szlovénok ugyan egyenlítettek az utolsó pillanatokban, a győzelemre és a továbbjutásra nem volt esélyük.

A 202 centis Blaz Blagotinsek nem tudott játszani – Fotó: AFP/Mohamed Abd El Ghany
A 202 centis Blaz Blagotinsek nem tudott játszani – Fotó: AFP/Mohamed Abd El Ghany

Szlovénia panaszt tett, a tömeges rosszullétet jelentette a helyi egészségügyi minisztériumnak. A dánok közül is kiestek már többen gyomorrontás vagy ételmérgezés miatt.

A szlovén főtitkár, Goran Cvijic csatlakozott azokhoz, akik méltatlannak nevezték a körülményeket egy világbajnoksághoz. A nemzetközi szövetség (IHF) elnökének, az egyiptomi Haszan Musztafának – az egyik csarnokot róla nevezték el – nagy szerepe volt abban, hogy országa megkaphassa a rendezési jogot.

A magyar válogatott eddig megúszta rosszullét nélkül a vb-t, a nyolc között játszhat szerdán a franciákkal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!