Micheliszék futamát augusztusra halasztották a Hungaroringen, a szlovák versenyt törölték

2021. január 22. – 13:23

Másolás

Vágólapra másolva

A koronavírus-járvány miatt megváltoztatták a túraautó-világkupa (WTCR) 2021-es idényének versenynaptárát, melyben így augusztusi dátummal kapott helyet a Hungaroringen sorra kerülő magyarországi forduló – írta az MTI.

A szezon rajtját május közepéről június elejére halasztották, Németországban, a legendás Nürburgringen lesz. A magyarországi versenyhétvégéről azt írták, az eredetileg tervezett májusi időpontról augusztus 21-22-re helyezik át, egyeztetve a magyar kormánnyal, és remélve, hogy a nyár végén a lehető legtöbb magyar néző jelen lehet majd a Hungaroringen.

Michelisz Norbert száguldás közben Fotó: AFP/Marc de Mattia
Michelisz Norbert száguldás közben Fotó: AFP/Marc de Mattia

A pandémia miatt a WTCR mezőnye az idén Szlovákiába nem látogat el, helyette Olaszországba utazik, a tervezett három ázsiai helyszínre pedig egy héttel később érkezik meg.

A túraautó-vk tavalyi szezonjában négy magyar volt a mezőnyben, a 2019-es vk-győztes Michelisz Norbert (Hyundai), valamint Tassi Attila (Honda) és a Zengő Motorsport két versenyzője, Boldizs Bence (Cupra), illetve Kismarty-Lechner Gábor (Cupra). Azt már bejelentették, hogy Tassi a mostani idényben is a Honda versenyzőjeként indul a vk-sorozatban.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!