Klopp a váratlan vereség után: Ostobaság lenne most címekről beszélni

2021. január 22. – 08:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az angol bajnokság 19. fordulójában a Liverpool 72 százalékban birtokolta a labdát a Burnley ellen, rúgott 12 szögletet, és kikapott 1-0-ra hazai pályán a Burnley ellen.

December 19-én még 7-0-ra nyert a címvédő Liverpool a Crystal Palace ellen, azóta történt a csapattal valami, mert öt meccsen két döntetlen és három vereség a mérleg. Csütörtök este Jürgen Klopp csapata 4 év után hazai pályán is kikapott. Íme a rossz spirál.

  • West Bromwich (hazai) 1-1
  • Newcastle (idegenben) 0-0
  • Southampton (idegenben) 0-1
  • Manchester United (hazai) 0-0
  • Burnley (hazai) 0-1

A kiesés ellen harcoló Burnley a 83. percben értékesített egy tizenegyest, amivel megszakította a Liverpool páratlan szériáját, 68 meccs után jött ugyanis ez a vereség. Az előző négy meccsen nem talált be a Pool – 2000. májusában fordult elő hasonló eset –, miközben 87-szer kísérletezett. Ezzel visszaestek a negyedik helyre, ezért is mondta a meccs után Jürgen Klopp, felesleges és ostobaság lenne most a bajnoki címekről beszélni, amikor gólokat kellene rúgniuk. Először is jó döntéseket kellene hozniuk a döntő helyzetekben, hogy gólokat érjenek el, utána lehet beszélni a győzelmekről, és címekről. Jobbá kell válniuk a döntő pillanatokban.

Jürgen Klopp nehezen viselte csapata szenvedését – Fotó: AFP/Peter Powell
Jürgen Klopp nehezen viselte csapata szenvedését – Fotó: AFP/Peter Powell

„A játékosok megfelelő információkkal rendelkeznek, de amikor azt mondom, hogy az én hibám a vereség, akkor arra gondolok, nem adom át nekik megfelelően az információkat. Nem voltam elég meggyőző, pedig ez a munkám” – értékelt a klub honlapján a német edző.

Kifejtette, nem ő az első edző, aki ilyen helyzetben van, és nem is az utolsó, de azzal most nem segít, ha elmondja a sajtónak, mit fog mondani az öltözőben a játékosainak.

Klopp 2019-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját a Liverpoollal, tavaly pedig bajnok lett, most a negyedik, hat ponttal a bajnoki éllovas Manchester United mögött helyezkednek el, amelyikkel a hétvégén játszanak az FA-kupában, utána pedig a Tottenham vendégei lesznek a bajnokságban. Egy éve 55 pontja volt ilyenkor a Poolnak, most 34.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!