A koronavírus ellenére 22 ezer nézőt beengednek a Super Bowlra

2021. január 22. – 18:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Huszonkétezer nézőt engednek be idén az amerikaifutball nagydöntőjére, azaz a Super Bowlra – jelentette be pénteken az NFL.

A Super Bowlt idén a Tampa Bay Buccaneers otthonában, a 70 ezer férőhelyes Raymond James Stadionban rendezik. A beengedett nézők csaknem harmada ingyen fog bejutni, a liga ugyanis bejelentette: 7500 jegyet ad ajándékba olyan egészségügyi dolgozóknak, akik már be vannak oltva a koronavírus ellen.

A koronavírus miatt a nézőtéren kötelező lesz a maszkviselés és a távolságtartás is.

A Super Bowl az USA legnagyobb média- és sporteseménye évek óta, legendásan drágán adják a közvetítések alatti reklámidőt, mégis sok cég készít külön reklámot erre az alkalomra. Sőt, nagy költségvetésű és népszerű sorozatok, filmek előzeteseit is szokás ilyenkorra időzíteni.

A Super Bowlt tavaly 62 ezren, tavaly előtt 70 ezren, még egy évvel korábban pedig 67 ezren nézték meg a helyszínen.

A Super Bowlon nem ilyen kartonfigurákkal feltöltött lelátókat szeretnének látni a szervezők. Fotó: Patrick Smith/Getty Images/AFP
A Super Bowlon nem ilyen kartonfigurákkal feltöltött lelátókat szeretnének látni a szervezők. Fotó: Patrick Smith/Getty Images/AFP

Az idei döntő párosítása vasárnap derül ki: az Amerikai főcsoport fináléjában a címvédő Kansas City Chiefs a Buffalo Bills együttesét, a Nemzeti főcsoport döntőjében pedig a Green Bay Packers éppen a döntő házigazdáját, a Tampa Bay Buccaneerst fogadja. A Buccaneers lehet az első csapat, amely hazai pályán játszhat Super Bowlt, amennyiben legyőzi riválisát.

Az már korábban kiderült, hogy az NFL történetében először idén női játékvezetője lesz a Super Bowlnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!